Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Öğrencinin intiharı notlarıyla ilgili değil


Kayseri'de karne notlarının kötü olduğu için kendisini kalorifer borusuna astığı iddia edilen Seyfi K. (13) hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Seyfi Can K.'nın ölümüyle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sebebin karne notlarıyla ilgili olmadığını savundu.

Olay, merkez Kocasinan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde yaşandı. Dün okuldan çıktıktan sonra bir süre internet kafede duran Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Seyfi Can K., eve döndü. Odasına giden çocuğunu bir süre sonra kontrol etmek isteyen baba Murat K., oda kapısını açınca şoke oldu. Oğlunu, kendisini pantolon kemeriyle kalorifer borusuna asmış halde buldu. Hemen oğlunu indiren baba, sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen 112 sağlık çalışanları ilk müdahaleyi burada yaptı. Seyfi Can K. ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Resüsitasyon servisinde uzun süre kalp masajı yapılan Seyfi Can K., kurtarılamadı. K.'nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere morga alındı. Daha sonra cenazesi toprağa verilmek üzere aileye teslim edildi.

Seyfi'nin ders notları kötü olduğu için intihar etmiş olabileceği iddia edildi. Olayla ilgili araştırma yapan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sebebin karne notları olmadığını savundu. Yapılan açıklamaya göre, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Seyfi'nin okul idarecileri ve ailesi ile görüştü. Okul idarecileri, çocuğun karne notlarının intihar etmesini gerektirecek kadar düşük olmadığı bilgisini verdi.

Polis, evde inceleme yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Öğrencinin intiharı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER