Kayseri şehidini gözyaşlarıyla uğurladı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'lıların yerleştirdiği tahrip gücü yüksek patlayıcının dün gece infilak ettirilmesi sonucu komiser yardımcısı 40 yaşındaki Oktay İzgi şehit oldu. Şehit Oktay İzgi memleketinde dualarla toprağa verildi. Şehit cenazesi caminin avlusundaki musalla taşında bir saatten fazla bekletildi. Bir saat sonra törene AK Partili eski milletvekillerinden Sadık Yakut ile Kayseri Milletvekili Kemal Tekden katıldı. Şehidin 3 yaşındaki çocuğu Eymen ise elinde şekerle olan bitenlerden habersiz babasını uğurladı.

Nusaybin ilçesinin Üçyol Mevkii'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü PKK'lılar tarafından dün saat 23.40'da düzenlenen bombalı saldırıda, 3 polis şehit oldu. Şehitlerden Nusaybin İlçesi Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Oktay İzgi'nin acı haberi, Melikgazi ilçesi Osmanlı Mahallesi'ndeki yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Aslen Erzurumlu olan, evli 2 çocuk babası Oktay İzgi'nin annesi ve yakınlarının Kayseri'de yaşadığı, babasının daha önce vefat ettiği öğrenildi.

Şehit İzgi'nin naaşı son kez baba ocağına götürüldü. Buradan törenin yapılacağı Hunat Camii'ne getirildi. Şehidin cenazesi burada bir saatten fazla bekletildi. Cami görevlileri cenaze namazının kılınmaması üzerine dualar etmeye ve tekbir getirmeye başladı. Cenazeye katılan vatandaşlar da duya eşlik etti. Daha sonra AK Partinin eski milletvekili Sadık Yakut ile şimdiki milletvekili Kemal Tekden'in gelmesiyle birlikte il müftüsü cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazına şehidin 3 yaşındaki oğlu Eylem ile 5 yaşındaki büyük oğlu Hikmet Can da aile yakınlarının kucağında takip etti. Olan bitenlerden habersiz çocuklardan Eymen, elindeki şekerle etrafını gözetledi. Babasının fotoğrafına baktı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı vatandaşlar tarafından taşınarak cenaze arabasına konuldu. Şehit polis, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri şehidini gözyaşlarıyla uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER