Kayyımın vekalet skandalı

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Twitter hesabından görevini kötüye kullanan kayyımlar hakkında savcılara suç duyurusunda bulundu.

Kayyımın vekalet skandalı

İpek, 'Kalan görevli kayyımlardan biri, şahsına sınırsız avukatlık vekaleti çıkartmış. Menfaat teşebbüsü var. Bu görevi kötüye kullanmaktır. Yasal olarak bu şahsı görevde tutumazsınız” dedi. Akın İpek, kendine ait Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

Sayın Savcılar, 

Kalan görevli kayyımlardan biri şahsına, kendi imzası ile sınırsız avukatlık vekaleti çıkartmış. Şahsına menfaat temin etme teşebbüsü var. 

Mahçup olmasın diye adını vermiyorum, umarım kendisi istifa eder. 

Bu açık bir görevi kötüye kullanma ve emniyeti suistimal suçu. 

Yasal olarak bu şahsı görevde tutamazsınız. Kasayı teslim edemezsiniz. Suç işleyen hiç kimseyi tutamazsınız. 

Bir sebebi olmalı. Bu grup devlete emanet. 

Hiç olmaz ise SPK onaylı bağımsız denetim yetkisi, kariyeri olan yasalara saygılı bir kuruma görev verin. 

Kayyımların görevi; Yalnızca şirketin kontrol altında tutulmasına ve iddiaya konu suçun bu şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesinin önlenmesini sağlamaktır. (Böyle bir suç olmadığı anlaşıldı.) 

Kovuşturma aşamasında deli toplama ve bu amaca hizmet eden mahkeme re'sen delil araştıramaz. Kayyımın kolluk kuvveti görevi yoktur. (Düpedüz sorgu yapan kayyım var.) 

Anayasaya göre kişilerin mal varlığı üzerinde genel el koyma ile müsadere yasaktır. (Anayasa m.38/9) 

Mülkiyet hakkı bir temel hak olarak Anayasa da güvence altına alınmıştır. (Anayasa m.35) (Kayyımlar hisse sahibi yönetici gibi davranarak anayasal suç işliyor.) Maliye müfettişleri defalarca inceledi, MASAK yıllardır inceliyor, uluslar arası bağımsız denetim raporları var. Pırıl pırıl tertemiz bir grup. Kayyımların da üçüncü ayı dolmak üzere, 

HİÇ BİR SUÇ OLMADIĞINI GÖRDÜLER

Kalanların görevleri ne zaman bitecek? Görev sınırlarını kim hatırlatacak? Elimizde sadece gerçek ve hukuk var. Sonuç alana kadar da hakkımızı aramaya devam edeceğiz.

 
<< Önceki Haber Kayyımın vekalet skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER