Kayyum gaspına daha fazla dayanamadılar

Koza-İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde kayyumların el koymasının ardından 2 gündür mesailerine giden ancak gazetecilik vazifesini yapamayan Bugün TV Editörü Fatih Akalan ve Kanaltürk spikeri Turan Görüryılmaz görevlerinden istifa etti.

Kayyum gaspına daha fazla dayanamadılar

28 Ekim günü tüm dünyanın canlı izlediği baskınla Koza-İpek Medya Grubu'nun olduğu bina kayyum gaspına maruz kalmıştı.  'Kayyum gaspı'ndan sonra geçen iki günlük süre zarfında gazete çalışanları, polis gölgesinde işlerini yapmak zorunda bırakıldı.
Fatih Akalan ve Turan Görüryılmaz istifa etti | Samanyolu Haber

İki gün içerisinde ilk olarak Bugün Tv Genel Müdürü Tarık Toros ve Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un görevine son vererek kıyıma başlayan kayyumlar, gazetecilerle yaptıkları ilk haber toplantısında kendileri gibi düşünmeyen çalışanları, işine son vermekle tehdit etti.

Kayyum ekibi, Bugün (30 Ekim) de Bugün ve Millet Gazetesi'ni 'Saray'lara layık manşetlerle çıkardı. 

ONLARA O KEYFİ YAŞATMAMAK İÇİN İSTİFA EDİYORUZ

Bütün bu olan biten haksızlıklara tahammül edemeyen  Bugün TV Editörü Fatih Akalan ve Kanaltürk spikeri Turan Görüryılmaz, ortak bir dilekçe yazarak görevlerinden istifa etti.Turan Görüryılmaz, yaptığı açıklamada "Bu manzara altında çalışmayacağımız için istifa ettik. Ülkemiz inşaallah böyle bir manzarayı bir daha yaşamaz. Boş boş oturmanın anlamı yok. Türkiye bir seçime gidiyor biz gazetecilik yapmak istiyoruz. Zaten kovulacağımız bir yerden onlar o keyfi yaşatmadan kendimiz başımız dik bir şekilde ayrılıyoruz. En azından bir duruş sergiliyoruz. Biz bu şartlar altında gazetecilik yapmıyoruz" dedi.

Fatih Akalan ise Koza-İpek Medya Grubu'nun önüne olan polis tedbirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bile olmadığını belirterek "Bütün dünyaya rezil ediyorsunuz bizi.Bu ülke bunu haketmiyor. Tekrar dönmeyeceğiz burada söylediğimiz gibi aynı sertlikte onlara da söyledik kapalı kapı ardında yaptığımız görüşmede herhangi bir olumsuzluk olmadı. "Atın bunu dışarı" gibi bir diyalog olmadı haklarını vermiş olalım" ifadelerini kullandı.







SAMANYOLUHABER.COM





























<< Önceki Haber Kayyum gaspına daha fazla dayanamadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER