Kayyım o gümüşçünün babasını daire başkanı yaptı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyımı olarak atanan Vali Mustafa Yaman hediyeleri satın aldığı gümüşçünün babasını daire başkanı yaptı.

SHABER3.COM

Mardin Kayyımının Cumhurbaşkanı ve bakanlara hediye olarak yüz binlerce liralık gümüş takı aldığı mağazanın sahibinin babası, Mardin Büyükşehir Belediye başkanlığına getirilen vali Mustafa Yaman tarafından daire başkanlığına getirildi.

Mardin’de bir önceki dönemde de kayyım olan Yaman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de aralarında olduğu çok sayıda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) mensup ismin bulunduğu kişilere bütçesinden yüz binlerce liralık gümüş takı aldığı ortaya çıkmıştı. 

Vali Mustafa Yaman, gümüşçüye olan bağına sadık kaldı.

MUHTARLARDAN SORUMLA DAİRE BAŞKANI

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre Yaman, iddiaya göre söz konusu gümüş dükkânının sahibinin babası olan Mehmet Ata Altun’u muhtarlarla ilişkilerden sorumlu daire başkanı olarak atadı.

Altun, Yaman’ın bir önceki kayyumluk döneminde de ulaştırmadan sorumlu daire başkanı idi. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) adayı Ahmet Türk’ün 31 Mart’ Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde belediye başkanı olarak seçilmesi ile görevden alınmıştı.

ERDOĞAN'A 136 BİN TL HEDİYE

Altun’un oğlunun sahibi olduğu gümüşçü dükkânından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 39 bin TL, Mehmet Özhaseki’ye 16 bin TL ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise 136 bin TL değerinde hediye alındığı ileri sürülüyor.
<< Önceki Haber Kayyım o gümüşçünün babasını daire başkanı yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER