"Kenan Evren hâlâ iktidar, Tayyip Erdoğan tur bindirmeye devam ediyor"


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Özgür Özel, kaydını yaptırdı. Vekiller, 'Kalemi Kırılan Gazeteciler' adlı kitabı imzalayıp basın mensuplarına hediye etti.

Bu kitabın yazarının AK Parti olduğunu, onların yaptığını kendilerinin de yazmak zorunda kaldığını dile getiren Veli Ağbaba, bu kitabın yenilenmesi gerekeceğini söyledi. Eskiden birer birer atıldığını şimdi ise grup grup gazetecilerin işten atıldığını belirten Ağbaba, bazı muhalif yayın organlarının uydudan çıkarıldığını hatırlattı. Dünyada demokratik olan ülkelerin hiçbirinde böyle bir uygulamanın olamayacağını ve kimsenin de aklına gelemeyeceğini dile getiren Ağbaba, yakında evde izlenen kanal beğenmeyince fişi çekilecek duruma gelindiğini ifade etti.

"KENAN EVREN MEZARINDAN KALKSA TAYYİP ERDOĞAN VE AKP İLE GURUR DUYARDI"

G20'de akreditasyon uygulanmasının da utanç verici bir durum olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Kınıyoruz. Uydudan televizyonların çıkarılması, gazetelere gece yarısı baskınlar yapılarak el konulması Türkiye açısından utanç vericidir ve maalesef bizim demokrasi tarihimizde yaşanmamıştır. Bu yaşanılanlar geçmiş dönemdeki diktatörler, Kenan Evren'ler dahi aklına getirmemiştir. Maalesef Kenan Evren hâlâ iktidar, Tayyip Erdoğan tur bindirmeye devam ediyor. Herhalde Kenan Evren mezarından kalkmış olsa Tayyip Erdoğan ve AKP ile gurur duyardı. Hak, hukuk, özgürlük mücadelesi yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI KAPLUMBAĞA GİBİ"

Grup Başkanvekili Özgür Özel, G20 Zirvesi'nde temsile ilişkin bir soruya devletteki devamlılığın şahıslara değil makamlara tanındığını hatırlattı. Özel, "Eğer Başbakan G20 Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil ediyorsa bunun sürdürülmesi gerekirdi. Bir kaplumbağa gibi sırtındaki başbakanlık konutu olarak yapılan evi Cumhurbaşkanlığına tahsis edip sırtındaki eviyle Beştepe'ye çıkan Cumhurbaşkanı, şimdi de görülüyor ki temsiliyet noktasında yine sırtında bir kaplumbağa gibi bütün yetkilerini taşıyarak gidiyor. Kişiye özel devlet yönetimi olmaz." eleştirisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber "Kenan Evren hâlâ iktidar, Tayyip Erdoğan tur bindirmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER