"Kendi istikballeri için yapamayacakları şey yoktur, önlemimizi alacağız"


Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde oy hırsızlığı yapılacağını iddia ettiği listede, Kocaeli'nden 12 kişi yer alıyor. Muhalefet partilerin milletvekilleri, oy hırsızlığına karşın bütün tedbirleri alacaklarını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Bunların kendi istikballeri için yapmayacağı hiçbir şey yok. Siyasi parti üyeleri dikkatli olmalı." dedi. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da "PKK ile aynı safta dans edenlere, ülkeyi yolsuzluk çukuruna gömenlere, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunu yapanlara, artık büyük Türk milleti buna müsaade etmeyecek." diye konuştu. Eski Avrupa Birliği Bakanı HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ise "400 istiyordu, 400'ü bulamadı. Şimdi tek başına iktidar olması için 18 eksik vardı. Nereden alacağım? Nasıl alacağım? Bunun hesabı yapılıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka türlü yorumlamak doğru değil. Ona fırsat vermemek lazım." ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli için endişelerinin olmadığını ancak Türkiye geneli için aynı şeyi söyleyemeyeceğini kaydetti. Akar, şunları söyledi: "Kocaeli'de bir endişem yok. Biz yüzde 100 seçim tutanaklarına ulaşıyoruz. İl Seçim Kurulu sonuçları açıklamadan biz sonuçları elde edebiliyoruz. Tüm tutanakları, ıslak imzalı belgeleri alıyoruz. Sisteme giriyoruz. Sistem, Yüksek Seçim Kurulu ile karşılaştırıyor. Karşılaştırma yapıldığında sandıkta problem varsa, alarm veriyor. Biz geçen seçimde birkaç taneyi hiç itiraz etmeksizin seçim kurullarını arayarak burada hata yapmışsınız diye düzelttirdik."

"Bunların kendi istikballeri için yapmayacağı hiçbir şey yok. Siyasi parti üyeleri dikkatli olmalı." diyen Akar, "Endişelerim var. Ayrıca özellikle devletin ajansının seçim sonuçlarını manipüle ettiği için, buna karşı tedbirli olup, sandıkları terk etmemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"TEK BAŞINA İKTİDAR İÇİN HER ŞEYİ DENEYECEKLER"

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da AK Parti, iktidara gelmeden hiç böyle iddiaların olmadığına dikkat çekerek, "Ama AKP olduğu her seçimde bu iddialar hep var, hep konuşuluyor. Bir şeyler yaptığı da net ortada. Bunlar tek başına iktidar olabilmek için her şeyi deneyecekler. Ama öyle bir şey başaramayacaklar. Çünkü öyle bir şey olmayacak. Bu seçimde böyle bir şey olmayacak. Büyük Türk milleti artık neyin ne olduğunu gördü. PKK ile aynı safta dans edenlere, ülkeyi yolsuzluk çukuruna gömenlere, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunu yapanlara, artık büyük Türk milleti buna müsaade etmeyecek." diye konuştu.

Sancaklı, Kocaeli için önlemlerini aldıklarını belirterek, şunları aktardı: "Ama Kocaeli için sandık endişesi duymuyorum. Çünkü 3 bin 614 sandıkta 25 bin kişi görevli olacak. Biz 7 Haziran'da da sandık güvenliğini iyi sağlamış, sandığımızı iyi korumuştuk. Mazbatalarımızı almıştık. Çuvalların bulunduğu ilçe seçim kuruluna gelerek bizzat sonuçlar bitine kadar orada kendim bekledim."

"BÜTÜN BU İDDİALAR TEK BAŞINA İKTİDAR OLABİLMEK İÇİN..."

Eski Avrupa Birliği Bakanı, HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca da endişelerinin olduğunu dile getirdi. Konca, şöyle devam etti: "Sandık güvenliği ve sonuçları bakımından sıkıntılar, komplolar olabileceği konusunda bizim çok net beyanlarımız var. Dolayısıyla Fuat Avni kimdir? Nereden ne alıyor? Bunları bilemiyoruz. Ama söylemiş olması bizim bu konudaki endişemizi doğrular nitelikte. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz her türlü tedbiri alacağız. O konuda insanlarımız rahat olsun. Daha doğrusu herkesin tedbirli olması gerekiyor. Islak imzalı şeyleri, kağıtlara geçirilirken insanların hassas olması istiyoruz. Bu konuda da geniş toplantılar yaptık. İnşallah hakka ve adalete uygun sonuç çıkmış olur. Ama endişemiz yok mu derseniz. Endişemiz var. Bütün sandıklarda her türlü tedbiri almak için hazırlığımız var. Diğer muhalefet partisinin olması gerekir. Dolaysıyla halkın iradesinin yerini bulması için herkesin el birliğiyle bu hırsızlığa fırsat vermemesi dileğimizdir."

Konca, bunların tek başına iktidar olmak için yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: "400 istiyordu, 400'ü bulamadı. Şimdi tek başına iktidar olması için 18 eksik vardı. Nereden alacağım? Nasıl alacağım? Bunun hesabı yapılıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka türlü yorumlamak doğru değil. Ona fırsat vermemek lazım. 1 Kasım'ı milat olarak kabul etmemiz lazım. Herkesin halkın iradesine sahip çıkması lazım."

"SANDIK DUYARLILIĞI OLUŞTU ANCAK DİKKAT ETMELİ"

BBP MKYK Üyesi ve Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Serhat Duyar ise bu seçimde böyle sıkıntılar yaşanmayacağını düşündüğünü ifade etti. Duyar, şunları kaydetti: "Milletimiz sandığa sahip çıkacaktır. Partiler de partimiz de müşahit anlamında sandıklara sahip çıkacak. Bu kaygılar milleti daha şuurlu hale getirmiştir. Daha önce sandık noktasında dikkat edilmezken artık her siyasi parti dikkat eder hale geldi. Bu bilinç oluştu. Vatandaş dahi daha duyarlı davranır hale geldi."

Duyar, geçen seçimde, oy kullanılan bazı yerlerde plakasız araç olduğunu, bu seçimde buna benzer şeylerin yaşanmaması için duyarlı olunması gerektiğini anlattı. AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının sahada görünmediğini belirten Duyar, "AKP'nin oy alabileceği hiçbir neden yok. Yolsuzluklar mı, rüşvet mi bitti? Hayır. AKP başlattığı çözüm süreci denilen bölünme sürecinin güvenlik sorunlarını yaşıyoruz. AKP'nin 7 Haziran'dan sonra oyunun artacağı durum meydana gelmemiştir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Kendi istikballeri için yapamayacakları şey yoktur,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER