Kendisini vuran kişiyi fotoğrafından teşhis etti


Gazi Mahallesi'nde, 2 Ağustos'ta arkadaşları ile sokakta yürüdüğü sırada bir kurşunun omuriliğine isabet etmesi sonucu felç olan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş kendisini vuranı hastane odasında teşhis etti. Çavuş, polisin cep telefonu kamerasından gösterdiği Devrim A.'nın kendisini vuran kişi olduğunu gözlerini kırparak onayladı.

Gazi Mahallesi'nde 122 gün önce Ahmet Emre Çavuş'u vuran kişi gözaltına alındı. 17 yaşındaki genç, arkadaşları ile yürürken omuriliğine isabet eden kurşunla felç olmuştu. Çavuş'u vuran kişi Aksaray'da uyuşturucu madde taşırken yakalanan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Devrim Aksoy (26) olduğu ortaya çıktı. Aksoy'un yakalandığını internette bir haber sitesinde gören baba Bülent Çavuş, durumu emniyete bildirdi. Ardından İstanbul ve Aksaray Emniyet Müdürlüğü arsındaki yazışmalar sonucu failin Devrim Aksoy olduğu tespit edildi. Aksaray Emniyet'inden gönderilen fotoğraf, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Sadi Sun Yoğun Bakım Servisi'nde yatan Emre Çavuş'a gösterildi. Çavuş, fotoğraftan Devrim Aksoy'a ait olduğunu teşhis etti.

Fotoğraflı teşhis tutanağında, "Devrim Aksoy'un fotoğrafı Ahmet Emre Çavuş'a gösterilip, sesli bir vaziyette kendisine ateş eden Devrim isimli şahsın bu şahıs olup olmadığı sorulduğunda kafasını, gözünü ve dudaklarını evet şeklinde belirtici çok açık beyanla teşhis edilmiş olup; bu tutanak tarafımızdan tanzimle birlikte imzalanmıştır." denildi.

Emre'yi yatağa mahkum eden şahsın yakalanmasından büyük mutluluk duyduğunu anlatan baba Bülent Çavuş, konuyla ilgili şunları söyledi: "İki gün önce Aksaray'da yakalandığını duyduk. Emniyet yetkilileri de Aksaray ile yazışmalar yaptılar. Bunun sonunda yakalanan Devrim Aksoy isimli şahsın Mardinli Devran olduğunu öğrendik. Cezaevi firarisi ve değişik suçlardan araması vardı. Hemen savcılığa intikal ettirdiler olayı. Emniyetten geldiler ve bizimle görüştüler. İstanbul'daki savcı Aksaray'dan şahsın İstanbul'a getirilmesini isteyecek. Şuan Aksaray'da cezaevinde bulunuyor. 123 gündür biz hastanede ve Emre felçli şekilde yatarken o elini kolunu sallayarak geziyor. Ben ilk gün de söyledim. Adalete güveniyorum. Bunun bir gün gerçekleşeceğine ve zanlının yakalanacağına her zaman inandım. Adalet yerini buldu ve Adalet inşallah gereken cezayı verir ve başka Emreler olmaz. Başka Emreler inşallah vurulmaz." CİHAN
<< Önceki Haber Kendisini vuran kişiyi fotoğrafından teşhis etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER