Kıbrıs açıklarında batmakta olan bir teknedeki 26 mülteci son anda kurtarıldı


Kıbrıs açıklarında aralarında 13 çocuğun bulunduğu 26 mülteci denizde boğulmak üzereyken son anda Rumlar tarafından kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde batmakta olan bir tekneyi fark eden Rum arama kurtarma ekipleri, helikopterlerle batmakta olan gemideki yolcuları taşıyıp karaya çıkardı.

Saatlerce süren kurtarma çalışmalarının ardından helikopterlerle taşınan mültecilerden 21'i, Güney Kıbrıs'ta bulunan Mağusa ve Larnaka Genel Hastanesi'ne kaldırıldı. Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaides de arama kurtarma çalışmalarına katılarak mülteciler hakkında bilgi aldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Lübnan'dan hareket ettiği öğrenilen teknenin Avrupa'ya doğru hareket ettiği bildirildi. Rum polisi olayla ilgili yaptığı soruşturmada tekne kaptanı ve 2 mürettebatı insan tacirliği yaptıkları gerekçesiyle tutukladı.

MÜLTECİLER KIBRIS'TAKİ KAMPLARDA KALMAK İSTEMİYOR

Öte yandan, Kıbrıs açıklarında kurtarılarak Rum Kesimi'ndeki kamplara yerleştirilen mülteciler de insanlık dışı muamelelere maruz kaldıkları gerekçesi ile bölgeden ayrılmak için seslerini duyurmaya çalışıyor. Son olarak dün İngiliz Üssü Dikelya'daki kampa yerleştirilen 114 mülteci, insanlık dışı şartları protesto etmek için isyan ederek çadırları ateşe vermişti. İsyanda, bir mültecinin kendini öldürmeye çalışmış, birkaç çadırın ateşe verildiği isyanda bazı mülteciler yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kıbrıs açıklarında batmakta olan bir teknedeki 26 mülteci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER