Kıbrıs'ta olası çözümde, Kıbrıslı Türk ve Rum hukukçular yasaları ortak yazacak


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in merkezi hükümetin ve iki oluşturucu devletin anayasalarını hazırlayacak teknokratlar grubunun Kıbrıslı Türk ve Rum hukukçulardan oluşması konusunda anlaştığı öne sürüldü.

Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Kathimerini gazetesi, liderlerin 29 Ocak'taki görüşmelerinde, çözümün Kıbrıs aidiyetini korumak için yani Kıbrıs devletinin anayasalarının yabancılar karışmadan, Kıbrıslılar tarafından yazılmasının kritik öneme sahip olduğu konusunda anlaştığını yazdı.

Haberde liderlerin çözüm olması halinde yetki boşluğu olmaması, çözümün ilk günü öngörülen bütün devlet organının, yeni durumu devralmaya hazır olması için hazırlıkların derhal başlaması kararı uyarınca hukukçular grubunun çok yakında işe başlamasının beklendiği kaydedildi.

MERKEZİ HÜKÜMET VE OLUŞTURUCU DEVLETLER İÇİN ÜÇ ANAYASA

Rum tarafının halen, olası bir çözümde yeni federal devleti oluşturacak üç anayasayla ilgili çeşitli alternatif senaryolar üzerinde çalıştığı belirtilen haberde bunlardan en baskın olanının, merkezi hükümet yapısının oluşturucu devletlerin yapısından farklı olması senaryosu olduğuna işaret edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kıbrıs'ta olası çözümde, Kıbrıslı Türk ve Rum... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER