Kılıçdaroğlu: 7 Haziran'dan bu yana ne değişti de yeniden seçime gidiyoruz?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'dan bu yana ne değişti de yeniden seçime gidiyoruz? Neden birileri hükümet kurmak istemedi? Veya kurulacak hükümete neden birileri engel oldu?" diye sordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginin ardından Adana'da merkez ilçe Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Jurassic Park ve Engelsiz Yüzme Havuzu'nun açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu, kadınlara hitaben, "Tabi kadınlar, sizlerin çocuklarınız üstüne nasıl titrediğinizi biliyorum. Ülkenin içinde yaşadığı şartları biliyorsunuz. Belki şu soruyu kendinize sormanız lazım: 7 Haziran'dan bu yana ne değişti de yeniden seçime gidiyoruz? Neden birileri hükümet kurmak istemedi? Veya kurulacak hükümete neden birileri engel oldu? Bu soruya sadece kendinize sormayın. Bu soruyu kırlarda, parklarda, caddelerde, sokaklarda, fabrikalarda her yerde sorun. Her yerde şunu söyleyin: 7 Haziran'da ortaya çıkan milli iradeye saygı gösteren parti hangisiydi? Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için çaba harcayan parti hangisiydi? Her şeye itiraz eden parti değiliz. Milli iradeye saygı gösteren partiyiz biz. O nedende sizlerden isteğim bu soruyu sorun. Bu sorunun yanıtını kendi vicdanınızda arayan. CHP önce Türkiye diyen partidir. Biz bir sonraki seçimlerde ne olacak diye asla düşünmedik. Ülkemizi, bayrağımızı, geleceğimizi, çocuklarımızı, daha güzel bir Türkiye düşündük. Ve dedik ki her şeyden önce, önce Türkiye. Türkiye'mizi, bayrağımızı, ülkemizi seviyoruz. Bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Anaların gözyaşı dökmediği, ağlamadığı bir Türkiye istiyoruz. Bu nedenle mutlaka 1 Kasım'da sandığa gidin, oyunuzu barıştan, sevgiden, kardeşlikten yana olan, önce Türkiye diyen bir partiden yana oyunuzu kullanın." ifadelerini kullandı.

'BURASI DİNOZORLARIN SERGİLENDİĞİ PARK; GELİN SİYASETİ GENÇLEŞTİRELİM'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında gençlere yönelik de, 2015'in son bildirgesini onlara adadığını hatırlattı. Gençlerden bir tek isteğinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bu kesimin siyasete ilgi göstermesini istedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bakın bu parkın adı Jurassic Park. Dinozorların sergilendiği bir park. Ama gelin siyaseti gençleştirelim. Gelin siyasette söz sahibi olun. Gelin siyasete daha etkili olun. Gelin siyasette Türkiye'nin geleceği için söz ve karar sahibi olun. Bunu yaptığınız zaman emin olun siyaset o zaman yerini bulacak. Gençler hak ettiği şekilde ülkeyi yönetmeye başlayacak. Kadınıyla erkeğiyle bir arada emek harcarsak, alın teri dökersek, Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırırsak, emin olun en güzel çözümleri gençler sizler ortaya koyacaksınız. Umudumuz ve geleceğimiz olan gençler. Biliyorum diyeceksiniz ki gençler olarak 'siyasete girelim de eskiler bize yer vermiyor. Eskiler yeteri kadar önümüzü açmıyor.' Ama siz gençsin. Mücadele edeceksiniz. Mücadele alanından geleceksiniz. Alın teri dökeceksiniz. Ben size söz veriyorum. Gelin, önünüze bir engel çıkarsa, sözüm söz, o engeli kaldıracağım. Yeter ki siz siyasete ilgi gösterin."

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Kılıçdaroğlu, Engelsiz Yüzme Havuzu'nun açılışını gerçekleştirip ayrıldığı sırada bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bazı partililerin 'Genlik Kolları'nda görev yapıyor, bir yanlışlık var. Serbest bırakın' dedikleri şahısın kalabalık sırasında yere düştüğü ve bu sırada sergilediği davranış biçiminin 'bıçak kullandı' diye hatalı bir şekilde algılandığı iddia edildi. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: 7 Haziran'dan bu yana ne değişti de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER