Kılıçdaroğlu: Halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdoaroğlu, Oslo görüşmelerini hatırlatarak, "Terörü bitirmek istiyorsanız halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'a gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, uğradığı bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan CHP lideri, Adıyaman'ın IŞİD ile beraber anılmasının Adıyamanlıları rahatsız ettiği kadar kendisini de rahatsız ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Çünkü Adıyaman aslında bu bölgede çatışmanın olmadığı, huzurun olduğu bir kent. Böyle bir özelliği vardır. Turisti gelir, yerlisi yabancısı, olağanüstü güzel tarihi bir coğrafyası var aynı zamanda. Bereketli toprakları var. İnsanlar çalışırdı, üretirdi. Ama bugün geldiğimiz noktada IŞİD terörünün burada yuvalanması, yer edinmesi Adıyamanlıları rahatsız ediyor. Bu konuda önlem alması gereken hükümetin kendisidir. Hükümet önlem almıyor; düşünün, aile gidip kendisi güvenlik güçlerine başvuruyor, 'çocuğumuz şöyledir böyledir, IŞİD tarafından kandırılıyor götürülüyor' diye. Fakat önlem alınmıyor. Bu önlemlerin biran önce alınması lazım. Bu yapılmadığı için böyle garip bir tablo çıktı ortaya. Adıyamanlılar üzgün, biz de üzgünüz. İnşallah bunu çözeceğiz. El birliğiyle birlikte çözeceğiz."

Oslo görüşmelerinde ellerinde belgeler olduğuna dair açıklamaları hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Onları benim açıklamam doğru olmaz. Ben şunu söyledim, siz eğer terörü bitirmek istiyorsanız, halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz. Bu vaatlerde bulunmayacaksınız. Bunlar o vaatlerde bulundular ve terörü bitiremediler. PKK terörü devam ediyor ve aynı zamanda bir de IŞİD terörü çıktı başımıza. IŞİD terörünü Ortadoğu'ndan ithal ettiniz. Ortadoğu'dan geldi, çünkü Türkiye Ortadoğu bataklığına saplandı. Ben bu uyarıyı 2012'den beri yapıyorum; 'yanlış yapıyorsunuz, bakın Ortadoğu üzerinde şu veya bu şekilde taraf olursanız öyle bir konuma kendinizi sürüklerseniz Ortadoğu bataklığından çıkamazsınız' diye. Geldiğimiz nokta bu. Yani terör sadece burada değil, sadece Diyarbakır'da değil. İşte Ankara'da da var başka yerlerde de var ve bu bizi endişelendiriyor, insanları endişelendiriyor. İnsanlar gelecek açısından daha karamsar olmaya başladı. Bu doğru değil. " şeklinde konuştu.

Anketlerdeki yükselmeyle ilgili de CHP lideri, "Anketleri siz nasıl izliyorsanız ben de aynen öyle izliyorum. Parti olarak anket yaptırmıyoruz. Ama şunu görüyorum, oyumuzun yükseldiğini görüyorum. Bundan ötürü son derece mutluyum. Sonunda her vatandaşın şunu görmesi lazım; bu ülkenin sorunlarını en iyi çözen parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. En iyi çözümleri getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. En iyi kadroları bünyesinde barındıran parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Terörü sonlandırmak için akılcı politikaları üreten tek parti yine Cumhuriyet Halk Partisi. Bize güvensinler. Biz bu sorunu çözeriz. 13 yılda Türkiye'yi buraya getirdiler, ben 4 yılda Türkiye'yi çok farklı, daha güzel insanların huzur içinde yaşadığı Türkiye konumuna getireceğim. " dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER