Tekin: Topbaş, yeter artık yeşili verme çocukların yarın seni lanetleyecek


CHP Genel Başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin, metro inşaatı için etrafı çevrilen Fındıklı Parkı'nı ziyaret etti. İstanbul'da yeşil alan kalmadığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a şöyle seslenen Gürsel Tekin, "Yarın ilahi adalete de hesap veremezsiniz. Bu kadar aymazlığa göz yummaktan vazgeç. Mimar kimliğiniz var. Yarın çocuklarınız sizi lanetleyebilir. Bunlara dur deyin." dedi.

Metro çalışması yapılacağı için etrafı çevrilen Fındıklı Parkı için CHP imza kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren CHP'li Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin, imza attıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. İstanbul için 100 binlik imar planına destek verdiklerini hatırlatan Tekin, "Sayın Topbaş 100 binlik plan yaparken ısrarla kendisine söylemiştik. Kendisi de, 'İlk kez İstanbul'un bir anayasası olacaktı. Kim gelirse gelsin bu anayasaya dokunamayacaktı' demişti. İstanbul ilk kez 100 binlik planına kavuşacak diye buna biz de destek verdik. Sayın Topbaş'ın dediği günden itibaren kamuya ait ne kadar yer varsa tamamı gitti. AKP'li işadamlarına, AKP'li siyasetçilerin çocuklarına gitti. Bunlar bitince ne olacak? Parklar kalıyor. Bunların sevdiği bir tek şey var, dolar yeşili. Doğa yeşiline karşı müthiş bir alerjileri var. Metro yapın tamam da 15 dönüm yeri niye kullanıyorsunuz? Bunlar organizeli işler. Önce itibarsızlaştırırsınız, burayı kullanılmaz hale getirirsiniz, 2 – 3 yıl sonra bir planlamayla başka bir şey çıkar." diye konuştu.

İstanbul'un yeşiline sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Tekin, şöyle devam etti: "Buna göz yummak çocuklarımızın geleceğine nefsimizin daralmasına göz yummak demek. Nefes alamıyoruz. Beton yığınları üstünüze düşüyor. Yeter beton lobileri, imar çeteleri, bırakın İstanbul nefes alsın. Bunun mütevazi bir şantiye çalışması olmadığını hepinizin bilmesi lazım. Şantiyelerin nasıl olduğunu da biliriz. Alternatifleri varken nefes alınan tek yer kalmış bunu da ranta çevirmeye çalışıyorsunuz. Sayın Topbaş, yarın ilahi adalete de hesap veremezsiniz. Bu kadar aymazlığa göz yummaktan vazgeç. Mimar kimliğiniz var. Yarın çocuklarınız sizi lanetleyebilir. Bunlara dur deyin. İstanbul'un ne kadar yeşil alanı varsa rantçılara verdi."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Van'ın Tuşpa ilçesindeki konuşmasında, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız." şeklindeki sözlerini değerlendiren Tekin, "İlk kez bir ülkenin Başbakanı, Güneydoğu'da insanların katledildiğine dair, devletin mekanizmalarının bu insanları katlettiğini itiraf etmiştir. Onun görevi toroslarla meşgul olmak değil. Onun görevi toroslarla insanları katledenleri yakalamaktır." dedi.

AK Parti'nin eski derin devleti tasfiye etmediğini söyleyen Sezgin Tanrıkulu ise, "Derin devletin yeni sahipleridir. Onları korudular, büyüttüler şimdi de kullanıyorlar. Yoksa bu sehven söylenen bir şey değil." değerlendirmesini yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tekin: Topbaş, yeter artık yeşili verme çocukların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER