Kılıçdaroğlu'nun taziyede bulunduğu anne: Dünyada sevgi için yaşamıyor muyuz?

Kılıçdaroğlu'nun taziyede bulunduğu anne: Dünyada sevgi için yaşamıyor muyuz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz'ın anne ve baba evlerine giderek taziyede bulundu. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı taziye ziyaretlerinde Uzatmaz'ın annesi Nebahat Özer'in verdiği mesajlar dikkat çekti. Yüreğinin yandığını ve olanların hesabının mutlaka sorulması gerektiğini söyleyen anne Özer, "Ben çocuğumdan onur duyuyorum. Yanlış hiçbir şey yapmadı. Barış, kardeşlik ve sevgi için oradaydı. Biz bu dünyada onun için yaşamıyor muyuz? Sevgi için, kardeşlik için yaşamıyor muyuz? Paylaşamadığımız hiçbir şey yoktur. Ama neticesi bu olmamalıydı. Belki çok daha güzel yerlerde olmalıydı." dedi.

Kılıçdaroğlu Gaziantep temasları kapsamında Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden EMEP üyesi 19 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz'ın ailesini unutmadı. İlk olarak 60. Yıl Mahallesi'ndeki baba evine giden Kılıçdaroğlu, burada kurulan taziye çadırında aile yakınlarıyla görüştü. Kılıçdaroğlu, burada baba Ogün Uzatmaz'a taziye dileklerini iletti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından da topluca dua edildi. Kılıçdaroğlu ardından Gazi Mahallesi'nde anne Nebahat Özer'e taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Burada konuşan acılı anne olayın hesabının mutlaka sorulması gerektiğine vurgu yaptı. Çocuğunu kolay yetiştirmediğini dile getiren Özer, "Söylenecek ne var bilmiyorum. Çünkü gerçekten yüreğim yanıyor. Gerçekten canım çok acıyor. Sadece kendi çocuğum için değil, bütün ölenler, bütün şehitler için de içim yanıyor." ifadelerini kullandı. Rabbinden sabır dilediğini söyleyen Özer, "Ama sabır dilerken, yaşadığımız bir hayatımız var. Bu hayatımızda da bir adaletin sağlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

'ADALET İSTİYORUM, ÇOCUĞUMUN HAKKINI İSTİYORUM'

Yaşanan olayla ilgili olarak ambulansların alana sokulmaması gibi bir durumun olduğunu duyduğunu ancak bunun doğruluğunu bilmediğini kaydeden Özer, "Bir anne olarak belki de binlerce insanın düşünemediği şeyler, sorular belki sizin için belki küçük bir ayrıntıdır ama ben bu konuların hep hesabını yapmaya çalışıyorum. İstemeden de olsa beynim bunlara yoruluyor. Adalet istiyorum, çocuğumun hakkını istiyorum. Yapabilecek bir şey olmadığını çok iyi biliyorum. Şehit olmasından gurur duyuyorum. Ben çocuğumdan onur duyuyorum. Yanlış hiçbir şey yapmadı. Barış, kardeşlik ve sevgi için oradaydı. Biz bu dünyada onun için yaşamıyor muyuz? Sevgi için, kardeşlik için yaşamıyor muyuz? Paylaşamadığımız hiçbir şey yoktur. Ama neticesi bu olmamalıydı. Belki çok daha güzel yerlerde olmalıydı." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kur'an tilavetinin ardından başsağlığı temennilerini iletti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'nun taziyede bulunduğu anne: Dünyada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER