Kılıçdaroğlu: Yeni bir sayfa açacağız, Türkiye'de demokrasiyi getireceğiz


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği 35. Olağan Kurultay'da oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, "Yeni bir sayfa açacağız Türkiye'de demokrasiyi getireceğiz. Özgürlükleri getireceğiz. İşsizlikle mücadele edeceğiz. Yoksulun fakirin garibin gurabanın partisi olacağız. Onların hakkını savunacağız." dedi.

CHP 35. Olağan Kurultay Divan Başkanı Murat Karayalçın, kurultay sonuç bildirgesini delegelerin oyuna sundu. Yapılan oylama sonucu kurultay sonuç bildirgesi oybirliği ile kabul edildi.

28 delegenin gündemin değişik maddelerinde konuşma yaptığını belirten Karayalçın, "Keşke sürelere uyulsaydı da çok daha fazla arkadaşımız kurultayda seslenme imkanı bulsaydı. Zamanlama bunu kesmemizi gerektirdi. Yine de 28 arkadaşımızın konuşup katkıda bulunmasını önemsiyorum." ifadelerini kullandı.

Karayalçın, kurultayda genel başkanlık seçimi için 72 kabinde 24 sandık kurulduğunu belirtti. Yarın kurultayda parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üye seçimlerinin saat 10'da başlayacağını belirten Karayalçın, adayların geçici listenin okunmasının ardından çarşaf listenin matbaadan gelmesinden sonra oy kullanma işleminin başlayacağını kaydetti. Oy verme işlemi 22.30'da başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu saat 23.00'da oy kullanmak için Arena Spor Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal', 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu', 'Gençlik seninle durma ilerle' sloganlarıyla oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı. Kılıçdaroğlu, "Yeni bir sayfa açacağız. Türkiye'de demokrasiyi getireceğiz. Özgürlükleri getireceğiz. İşsizlikle mücadele edeceğiz. Yoksulun fakirin garibin gurabanın partisi olacağız. Onların hakkını savunacağız." diye konuştu. Oy kullanma işlemi için 23.15'te sona erdi. Sandıklar açılmaya başlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Yeni bir sayfa açacağız, Türkiye'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER