Kılıçdaroğlu: Yetkiyi saraydan değil, halktan alacağız


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yetkiyi saraydan değil, halktan alacağız." dedi. Kılıçdaroğlu, İzmir temaslarına Balçova ve Gaziemir ilçelerinde halkı selamlayarak başladı. Balçova'da vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, Ata Caddesi üzerinde durarak otobüsünün üzerinden hitap etti.

Hükümeti kurmak için kendilerine görev verilmediğini söyleyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Benim umudum sizsiniz. Hükümet kurmak için bize görev vermediler. Zannediyorlar ki biz yetkiyi saraydan bekliyoruz. Biz yetkiyi saraydan değil, halktan alacağız. AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma buradan sesleniyorum; eğer bir kişi Anayasa'nın gereğini yapmazsa, ana muhalefet liderine hükümeti kurma görevini vermezse ilk görev size düşüyor. Hukuku savunuyorsanız, insan haklarını savunuyorsanız sandığa gidin, AKP'ye bir kez daha oy vermeyin, CHP'yi iktidara taşıyın. Benim umudum sizsiniz. Bu ülkenin kadınları, gençleri, bu ülkenin bütün yurttaşları. 1 Kasım'da sandığa gideceğiz, 13 yıldır bu ülkenin bütün dengelerini bozan siyasal iktidara gerekli dersi vereceğiz. Elbirliğiyle, gönülbirliğiyle vereceğiz bu dersi. Hiç kimse unutmasın, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra uzun bir araba konvoyu eşliğinde Gaziemir'e geçti. İlçe merkezinde otobüsün üzerinden vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "1 Kasım seçimleri, daha fazla düşenerek sandığa gitmemiz gereken seçimler. Bize görev verilmedi. Zannediyorlar ki biz yetkiyi saraydan istiyoruz. Yetkiyi saraydan değil, halktan istiyoruz. Dedik ki emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, 'olmaz' dediler. Dedik ki asgari ücreti net bin 500 liraya çıkaracağız, 'olmaz' dediler. Dedik ki 800 bin kamu taşeron işçisine kadro vereceğiz, 'olmaz' dediler. Dedik ki mazotu çitfçiye 1,5 liradan vereceğiz, 'olmaz' dediler. Şimdi hepsi 'olur' diyorlar. Demek ki CHP, sorunlara en güzel teşhisi koyan parti. Demek ki CHP, en iyi kadroları bünyesinde barındıran parti. Demek ki CHP, halkı düşünen tek parti. Bir şeyi sakın unutmayın, her gittiğiniz yerde rahatlıkla söyleyebilirsiniz, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra meydanda bulunan çay bahçesine girere, kemeklilerle birlikte çay içip bir süre sohbet etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Yetkiyi saraydan değil, halktan alacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER