Kılıçdaroğlu'ndan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkez binasına geldi. Kılıçdaroğlu, halka seslenerek "Hepiniz, sağ olun, var olun hepinize söylüyorum, yaşasın demokrasi." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından CHP Genel Merkez binasına geldi. Kılıçdaroğlu’nun gelmesi yoğun izdihama sebep oldu. Kılıçdaroğlu, bina önüne gelmekte oldukça zorlandı, güvenlik görevlilerinin de yardımıyla binanın önüne gelen Kılıçdaroğlu, genel merkez binası bahçesinde partililere seslendi. 

Kılıçdaroğlu, "Bir dönem kapandı. Demokrasi kazandı. Hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Demokratik yollarla bir baskıcı dönem sona erdi. Demokrasi kazandı, Türkiye kazandı. Biraz sonra parti sözcümüz Sayın Haluk Koç gerekli açıklamaları yapacak. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepiniz, sağ olun, var olun hepinize söylüyorum, yaşasın demokrasi." şeklinde konuştu.

HALUK KOÇ

CHP Basın Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP adına seçim açıklaması yaptı.  Haluk Koç, "Bu seçimlerin asıl galibi demokrasidir, asıl kaybedeni Erdoğan'dır. İlk kez 13 yıl sonra baskıcı iktidar millet tarafından düşürülmüştür. Baskıcı bir hükümet iktidarından şu an itibariyle Türkiye kurtulmuştur." dedi.

Haluk Koç mevcut durumu ise 4 maddede açıkladı:

 "1- AKP iktidarı sona ermiştir.  

2- Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır. 

3- Sayın kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bu sonuçlardan sonra hükümeti kurabilecek en önemli siyasi aktör haline gelmiştir.  

4- CHP şu andan itibaren demokrasimizin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması için her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırdır." 

Haluk Koç, AKP ile koalisyon ihtimaliyle ilgili olarak açık bir şekilde, "Hırsızlıklarla yolsuzluklarla anılan bir siyasi partiyle bir araya gelmemiz mümkün değildir. Bu seçimin tek kaybedeni Sayın Erdoğan’dır. Türkiye kazanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir." dedi. 

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER