Kilis'te Türk savaş uçakları İHA düşürdü


Türk savaş uçakları, Suriye sınırında dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu benüz bilinmeyen İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) 3 kez uyardıktan sonra ateş ederek düşürdü.

Olay, Kilis'in merkeze bağlı Deliosman köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır noktasında hangi ülkeye ait olduğu belli olmayan İHA, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 3 kez uyarıldı. Daha sonra da angajman kuralları çerçevesinde sınırda devriye görevi icra eden uçaklar tarafından ateş edilerek düşürüldü. Bölgede askeri ekiplerin incelemeleri sürüyor.

Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı da internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Kilis'te Türk savaş uçakları İHA düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER