Kilis'teki TIR şoförleri, can güvenliği endişesi yaşıyor


Suriye'nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesinde TIR'lara yönelik olarak havadan düzenlendiği öne sürülen saldırı gözleri sınır bölgesine çevirdi. Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda getirdikleri malzemeleri indirmek için bekleyen TIR şoförlerinin, meslektaşlarının başına gelen olaydan dolayı tedirginlik yaşadığı görüldü. Şoförlerden bazıları malzemeyi Türkiye tarafında bırakıp, Suriye'ye geçmemelerinin kendilerini biraz daha rahatlattığını söylerken, kimisi de yüklemeyi iptal etmeyi bile düşündüklerini dile getirdi.

"MALLARI GÜMRÜKTEN SURİYE TIR'LARINA AKTARIYORUZ"

TIR şoförlerinin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirdikleri malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı'na indirmek için bekleyişleri sürüyor. Sınıra çok yakın noktada dün meydana gelen bombardımandan dolayı tedirgin oldukları gözlenen şoförler, Suriye tarafına uzun zamandır geçemiyor. Malzemelerini gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından Suriye'den gelen TIR'lara yükleyen şoförler buradan tekrar geri dönüyor. Kahramanmaraş'ten çimento yükleyen İsa Adıgüzel isimli şoför, Suriye tarafına geçmenin kendileri için büyük bir sıkıntı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Biz çimento yüklüyoruz. Gümrükten Suriye TIR'larına aktarıyoruz. Karşıya zaten geçemiyoruz. Karşıya geçmek bizim için sıkıntılı. Dün yaşanan olaydan da haberimiz var. Biz de tedirgin oluyoruz. Hatta olayı duyduğumuzda fabrikadaydık ve yüklemeyi iptal edecektik."

"CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE"

Mardin'den un getiren Aslan Mungan da can güvenliği sorunundan dolayı Türkiye'nin kendilerini koruduğunu belirterek, "Biz gümrükte aktarma yapıp malzemeyi Suriye arabalarına veriyoruz. Malımızı gümrükte bırakıyoruz. Karşıya geçmediğimiz için kalbimiz de rahat." diye konuştu. Çikolata nakliyatı için Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Halit Ezer de can güvenliği tehlikesinin altını çizerek, "Malzemeyi sınırda bırakıp geri döneceğim. Karşıya geçemiyoruz. Can güvenliği tehlikesi var. Biz de olaylardan tedirgin oluyoruz. Daha önce rahat geçiyorduk. Şimdi kapıda bırakıp dönüyoruz." dedi.

Manisa'dan gelen İsmail Ören de kapıya yakın yerlerin bombalanmasının kendi can güvenliklerini de kısmen tehlikeye attığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Sınırda önce gümrük işlemlerimizi yapıyoruz. Sonra Suriye'den adımıza gelen plakalı TIR'a aktarma işlemlerini yapıyoruz. Sonra da geri dönüyoruz. Can güvenliği tehlikesi var. Dün yardım TIR'ları vuruldu, arkadaşlarımız öldü. Gıda, giysi ve çocuk malzemeleri vardı. Biz kısmen de olsa tedirginlik yaşıyoruz. Kapıya yakın yerler bombalanıyor. Can güvenliğimiz yok gibi."



CİHAN
<< Önceki Haber Kilis'teki TIR şoförleri, can güvenliği endişesi yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER