'Kimse karşıtlığa dayalı kutuplaştırıcı siyaseti önümüze koymasın'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu.

'Kimse karşıtlığa dayalı kutuplaştırıcı siyaseti önümüze koymasın'

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarına değinip, "Vesayete karşı omuz omuza durma sorumluluğumuz var. Yüzde 49 buçuk oy aldık. Önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Emin olunuz bize oy versin vermesin yüzde yüzün 78 milyonun hükümeti olarak hareket edeceğiz. En aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse, yüzde 49 buçuk yüzde 50 buçuk karşıtlığına dayalı kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. 1 Kasım seçim sonuçlarına değinen Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın ve ülkemizin son derece kritik bir süreçten geçtiği bir aşamada, gururla ifade etmek istiyorum ki Türkiye 1 Kasım seçimleri ile  demokrasi ve demokratik olgunluğunu göstermesi bağlamında dünyaya örnek teşkil eden bir sonuç elde etmiştir. Tam da bu aşamada son derece doğru bir zamanlama ile bir Yüksek İstişare Konseyi'nde sadece iş dünyamızın değil, ülkemizin de genel meselelerini ele almak bağlamında önemli bir girişime öncülük ediyorsunuz. Kritik bir aşamadayız. Dünya şu anda iki önemli kriz kaynağının kıskacı altında. Birincisi, küresel ekonomik politik alandaki hala tam olarak kontrol altına alınamayan kriz, diğeri ise Türkiye'nin etrafında yoğunlaşan jeopolitik krizler ve fay hatları. Bizim her zamankinden daha da fazla bir araya gelmek, istişare etmek ve ülkemizin potansiyelini gözden geçirmek gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

KİMSE, YÜZDE 49 BUÇUK YÜZDE 50 BUÇUK KARŞITLIĞINA DAYALI KUTUPLAŞTIRICI BİR SİYASETİ ÖNÜMÜZE KOYMASIN

Atılan her adımda ülkemizin geleceğini düşüneceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Böyle kritik bir evrede eğer bir halk yüzde 85 katılım ile fevç fevç sandıklara gitmişse… Bundan daha büyük bir güç kaynağı yoktur. Vesayete karşı omuz omuza durma sorumluluğumuz var. Yüzde 49 buçuk oy aldık. Önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Emin olunuz bize oy versin vermesin yüzde yüzün 78 milyonun hükümeti olarak hareket edeceğiz. En aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse, yüzde 49 buçuk yüzde 50 buçuk karşıtlığına dayalı kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın. Biz yüzde 49 buçuk ve yüzde 50 buçuku da aynı ölçüde değerli görüyoruz. Attığımız her adımda ülkemizin geleceğini düşüneceğiz" diye konuştu.

<< Önceki Haber 'Kimse karşıtlığa dayalı kutuplaştırıcı siyaseti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER