Kimse Yok Mu Derneği Başkanı merak edilen soruyu cevapladı!

Kimse Yok Mu Derneği tarafından 16 Mayıs’ta İstanbul’da bulunan genel merkezinde yapılan 7. Olağan Genel Kurulunda konuşan İsmail Cingöz derneğin 2014 gelirlerini ve yapılan yardımları rakamlarla anlattı.

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı merak edilen soruyu cevapladı!

Cingöz, Kimse Yok Mu Derneği’nin 31.12.2014 tarihi itibariyle şubeleri dahil konsolide 108.825.000 TL bağış kabul ettiğini fakat 121.313.000 TL yardım yaptığını belirtti. Arada ki farkın ise önceki dönem mevcutlarından ve stoklarından karşılandığını belirtti.

"Yardımların %60’ı Türkiye’de ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor"

Cingöz, derneğin 2014 yılında yapmış olduğu yardımların yurtiçi ve yurtdışı dağılımını ise şu şekilde ifade etti. Yardımlarımızın büyük bir bölümünü ülkemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak birinci hedefimiz bu kapsamda 2014 yılı içerisinde yaptığımız yardımların %60’ını Türkiye’de %40’ını ise dünyanın farklı ülkelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık dedi.

"Yönetim giderlerine sadece %6,2 ayrılıyor"

Cingöz; yardım kuruluşları genel yönetim giderlerini kendilerine yapılan yardımlardan karşılamaktadırlar her ülkede ya da her kurumda bu giderlerin oranları değişmektedir. Biz KYM olarak kurumumuza yapılan yardımların tamamına yakınını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaç edindik bu kapsamda yardım organizasyonları esnasında ortaya çıkan genel yönetim giderlerini minimum seviyelerde tutuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda %9 civarında olan bu giderlerimizi 2014 yılında sadece %6.2 olarak gerçekleştirdik. Bu oran dünya ortalamalarının çok çok altında biz bu oranı daha da aşağılara çekmek için gayret gösteriyoruz dedi.

"Tüm veriler Fevkaladenin Üstündedir"

Cingöz konuşmasını şu sözleri ile tamamladı. Sadece genel merkezimiz olarak derneğimizin 31.12.2014 tarihi itibariyle gelirleri 80.229.733,83 TL dir. Yine genel merkezimiz tarafından bu tarih itibariyle 109.831.258,23 TL toplam yardım organizasyonu yapılmıştır. Bu toplam yardım giderinin 101.716.104,89 TL kısmı amaca yönelik hizmetler olup toplam gelirin tamamından fazladır. İçişleri Bakanlığının da, Maliye Bakanlığının da belirttiği ve olması gereken tüm verilerin fevkaladenin üstündedir. Bizler tüm Kimse Yok Mu ailesi olarak hizmet etmeye Allah'ın izniyle devam ediyoruz ve hiç durmadan yürüyeceğiz.



<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği Başkanı merak edilen soruyu cevapladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER