Kimse Yok Mu gönüllülerinden ailelere kışlık yardım


Hakkari'de soğuk kış, yüzünü gösterdi. Hakkâri'de Kimse Yok Mu gönüllüleri 4 nüfuslu Bor ailesine el uzatarak, ailenin kışlık ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Aylık 300 lira kira ödediği yıkık dökük bir evde yaşayan 4 nüfuslu Bor ailesinin reisi Ramazan Bor, maddi imkânsızlık nedeniyle Kimse Yok Mu Derneği'ne başvurarak yardım istedi. Yapılan araştırmalar sonucunda ailenin ihtiyaçları belirlendi.

1 METREYE YAKIN KAR ENGELİNİ AŞIP YARDIM ETTİLER

Kışın gelmesi nedeniyle ailenin kışlık ihtiyaçlarını gidermeye çalışan gönüllüler, 1 metreye yakın kar ve fırtınanın altında yardımları ulaştırmaya çalıştı. Gönüllüler, ailenin yaşadığı evi de inceledi. Ramazan Bor, evin depremde hasar gördüğünü, çatlayan yerleri kapatmaya çalıştığını belirterek, "Evde büyük sorunlar var. Depremden sonra ev hasar gördü. Hasarı kapatmaya çalıştım fakat her geçen gün hasar daha da büyüyor. Allah korusun birgün başımıza yıkılabilir." dedi.

BOR: KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NDEN ALLAH RAZI OLSUN

Ailenin reisi Ramazan Bor, "Maddi durumları olmadığı için bu sıkıntıları yaşıyorum. Kirada oturuyorum. Aylık 300 lira kira parası veriyorum. İki çocuğum okula gidiyor. Biri hastadır. Sürekli kontrole götürüyorum. Param olmadığı için götüremiyorum. Ben eve girmeyeyim diye abilerim evleri yıktılar. Herhangi bir maaşım da yok. Bir yerde de çalışmıyorum. Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Belki Daha çok kişinin elini tutacaklar. Allah onlardan razı olsun. Tekrar teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜLER: 4 AYDA 110'A YAKIN AİLEYE YARDIMDA BULUNDUK

Kimse Yok Mu Gönüllüleri 4 ay önce iyilik mağazasını açtıklarını ve şu ana kadar yaklaşık 110'a yakın aileye yardımda bulunduklarını belirtti. Yetkililer, " 4 ay öncesinde de yardımda bulunuyorduk fakat biz gönüllüler daha çok kişiye ulaşmak için burada iyilik mağazasını açtık. Ve şu ana kadar 120'e yakın kişiye yardımda bulunmayı başardık." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu gönüllülerinden ailelere kışlık yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER