Kimse Yok Mu’ya 'gizli server' iftirası

Kimse Yok Mu Derneği, bazı medya organlarında yer alan ‘duvar içinde gizli server’ bulunduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Kimse Yok Mu’ya 'gizli server' iftirası

Bazı medya organlarında yer alan Kimse Yok Mu Derneği ile ilgiliKaynak Holding'in Bağcılar'daki binasında duvar içindeki gizli bölmede, Kimse Yok Mu Derneği'ne ait 40 terabaytlık ayrı bir sunucu (server) bulundu.” şeklindeki haberlere dernekten yalanlama geldi. 

Kimse Yok Mu’dan yapılan açıklamada, haberlerin yıpratma amaçlı olduğu vurgulandı. Serverin gizli olmadığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı medya organlarında çıkan, ‘Kaynak Holding’in Bağcılar'daki Teker İş Merkezinde duvar içindeki gizli bölmede Kimse Yok Mu’ya ait gizli bir server bulunduğu’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberde bahsi geçen Server hizmet alımı Kimse Yok Mu Derneği ile Venora Bilişim Ltd. arasında 01.04.2015 tarihinde akdolunan "Donanım Sistem Destek Hizmet Alım Sözleşmesi'' ile resmi olarak başlatılmıştır. Verona Bilişim Ltd. başka firma ve kurumlara da hizmet veren uluslararası bir Data Center şirketidir. 

Aldığımız hizmetlerin aksamaya uğraması ve bilgi güvenliği riski görülmesi üzerine 1 Aralık tarihi itibari ile sözleşmeye uygun olarak kurumumuz tarafından Venero firmasına tek taraflı fesih ihbarnamesi gönderilmiş ve server sistemlerimizin tarafımıza verilmesi talep edilmiştir.

TÜM BİLGİLERİ SATIN ALINMIŞTIR

Kimse Yok Mu bu hizmeti kurulduğu ilk günden itibaren tüm bilgilerini eksiksiz bir biçimde saklamak amacı ile satın almıştır. Haberde bahsi geçen server gizli değildir. 

Kimse Yok Mu Derneği bu ve buna benzer haberler ile 2 yıldır çeşitli yollarla baskı altına alınmak istenmektedir. Yapılan bu haber ile de KYM ye çamur atılmıştır. Kaynak Holding’e kayyım atanmasının ardından aksamalar ve bilgi güvenliği adına Kimse Yok Mu Derneği ile Venora Bilişim Ltd. arasında yapılan iş sözleşmesinin 7 Aralık 2015 tarihinde Sultanbeyli 3. Noteri kanalı ile de feshi istenmiştir.

Derneğimize yöneltilen bu komik itham ile derneğimiz hedef gösterilmektedir. Türkiye’de ve uluslararası platformda itibar sahibi olan derneğimize atılan bu çirkin iftirayı bir kez daha kınıyoruz.
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu’ya 'gizli server' iftirası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER