Kimya öğretmenine, eski öğrencilerinden duygulandıran sürpriz


Pendik Anadolu Lisesi'nde görev yapan kimya öğretmeni Yakup Eroğlu, en anlamlı öğretmenler gününden birini yaşadı. Eroğlu, 15 yıl önce mezun olan öğrencilerini sınıfında görünce şaşkına döndü. Eski öğrencilerinin sürprizi karşısında duygulanan Eroğlu, düşüncelerini, "Sözün bittiği yerdeyim" diye açıkladı.

Sultanbeyli Ticaret Meslek Lisesi'nden 2000 yılında mezun olan öğrenciler, çok sevdikleri kimya öğretmeni Yakup Eroğlu'nun Pendik Anadolu Lisesi'nde görev yaptığını öğrenince, öğretmenler günü için sürpriz hazırlamak istedi. Okul yönetimi ile görüşen ve gerekli izinleri alan eski öğrenciler, Eroğlu'nun gireceği sınıfa girerek beklemeye başladı. Ders zilinin çalmasıyla içeri giren Eroğlu, karşısında 10-H sınıfı öğrencileri yerine 15 yıl önce mezun ettiği öğrencileri görünce şaşkına döndü. Öğrenciler tarafından gösterilen vefa örneği karşısında mutluluğunu gizleyemeyen Yakup Eroğlu, eski öğrencileri ile sınıfta hasret giderdi. Basın mensuplarına duygularını anlatan Eroğlu; "Bu hayatım boyunca yaşadığım en duygusal anlardan bir tanesi. Kelimelerin, sözcüklerin durduğu an. Normalde biz sabah başlayıp ders bitimine kadar konuşuruz ama bugün kelimelerin bittiği yer, çok duygulandım. Bunun parayla, makamla, mevkiyle ölçülebilecek bir değeri yok, bu meslek tamamen yürek işi. Bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" şeklinde konuştu.

Eroğlu'nun eski öğrencilerinden Hasan Basri Tatar da "Hocamıza, bize verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Öğrencilerden Erdoğan Bektaş da 15 yıl önce mezun olduklarını belirterek, öğretmenleri Eroğlu'nun emeğinin çok büyük olduğunu, kendilerine çok güzel öğütler ve nasihatler verdiğini anlattı. Bektaş, kendilerinin de ahde vefa duygusu içerisinde her fırsatta öğretmenleri ile bir araya geleceklerini kaydetti.

Eroğlu'nun, kimya öğretmeni olan öğrencilerinden Canan Edeş ise şöyle konuştu: "Bugün hayallerimi gerçekleştirdiğim yerdeyim. Ben de kimya öğretmeni olarak görev yapıyorum ve bu hayalimin oluşmasına sebep olan değerli öğretmenlerimdi. Bu öğretmenlerimin başında da Yakup hocam gelir. Ben hayallerime kavuştuğum için çok mutluyum ve bunun en büyük paylarından biri olan Yakup Hoca'ya da çok teşekkür ederim. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum."

Eroğlu'nun öğrencilerinden Servet Ayhan da "Gelecek neslin gerçek gücü öğretmenlerimizdir, öğretmenler günümüz kutlu olsun. Burada hocamıza bize verdikleri emeklerden dolayı teşükkürlerimizi sunuyoruz. Öğretmenimize böyle bir günde sürpriz yapmak istedik" şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kimya öğretmenine, eski öğrencilerinden duygulandıran... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER