Kiprianu: Namlu şakağımızda, Kıbrıs'ta bir çözümü kabul etmeyeceğiz


Rum muhalefet partisi AKEL (Emekçi Halkın İlerici Partisi) Genel Sekreteri Andros Kiprianu "Namlu şakağımızda götürüleceğimiz bir çözümü kabul etmeyeceğiz." dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Kiprianu, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen noktaya ilişkin keskin açıklamalar yaptı. Kiprianu, Kıbrıs'ın, topyekun çabayla, ortak devletlerini birlikte yönetecek Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin uyum içerisinde bir arada yaşadığı bir örnek olacağına inandığını belirtti. Kiprianu, çözümün uzlaşılmış çerçeveye dayanması ve emperyalist güçlerin Kıbrıs'ın içişlerine müdahalesine izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

"RUM HALKI HAMASİ LAFLARA DOYDU"

Rum halkının bunca yıldır bu hamasi laflara doyduğunu ifade eden Kiprianu, Kıbrıs Türk tarafının bazı tezlerinin, sağlanmış yakınlaşmalarla çeliştiğini savundu. Kiprianu "Namlu şakağımızda götürüleceğimiz bir çözümü kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kıbrıs Rum tarafında hepimiz aynı hedefe yönelmiş değiliz." diyen Kiprianu, "Yıllardan beridir uzlaşılmış olan çerçeveden herhangi bir caymanın vereceği tek sonuç kesin taksimdir. Bugün iki toplumluluğa evet ama iki bölgeliliğe hayır diyenlerin, üniter devlete dönmeyi düşünenlerin kafalarının arkasındaki buysa, bunu açıkça söylesinler. Meselenin özüne yoğunlaşalım, sloganlara değil." şeklinde konuştu.

Konuşmasında, mülkiyetin çok şeyi belirleyeceğine işaret eden Kiprianu, "Mülkiyette özlü ilerleme sağlarsak, Kıbrıs sorununun iç yönlerinde anlaşmaya yaklaşacağız. Son aşamada toprak, güvenlik, garantiler ve askersizleştirme başlıklarına gireceğiz. Türkiye'nin çözüm isteyip istemediğini göstermesi gerekecek. Şu an Kıbrıs Türk toplumunda çözüm isteyen bir lider var. Türkiye de farklı sebeplerle kendi malum çıkarlarını dayatıyor. Bütün bunlar çözüm açısından değerlendirilmelidir." açıklamalarında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kiprianu: Namlu şakağımızda, Kıbrıs'ta bir çözümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER