Kırgızistan'da siyasi partiler, koalisyon hükümeti için anlaştı


Kırgızistan'da siyasi partiler, 4 Ekim'de gerçekleşen Genel Seçimler'de en çok oy alan Sosyal Demokratlar Partisi öncülüğünde koalisyon hükümeti için anlaştı. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Sosyal Demokratlar Partisi Grup Başkanı Çınıbay Tursunbekov'u hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Bu çerçevede Sosyal Demokratlar Partisi, Önügüü-Progress, Kırgızistan ve Ata-Meken partileri koalisyon hükümeti için anlaştılar. Meclisteki Respublika-Ata Curt ve Bir Bol partileri ise muhalefette kalmayı tercih etti.

İmza töreninin ardından, Sosyal Demokratlar Partisi Grup Başkanı Çınıbay Rursunbekov, Kırgızistan Partisi Grup Başkanı Kanatbek İsayev, Önügüü-Progress Partisi Grup Başkanı Bakıt Töröbayev ve Ata-Meken Partisi Grup Başkanı Ömürbek Tekebayev ortak basın açıklaması yaptı.

Buna göre eski Başbakan Temir Sariyev yeniden başbakanlık görevine aday gösterildi. Parlamento başkanlığına ise, Sosyal Demokratlar Partisi milletvekili Asılbek Ceenbekov aday gösterildi.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de gerçekleşen Genel Seçimlerde, 120 sandalyeli Cogorku Keneş'e 6 parti girmeye hak kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in kurucusu olduğu Sosyal Demokratlar Partisi 38, ana muhalefet Respublika-Ata Curt Partisi 28, Kırgızistan Partisi 18, Önügüü-Progress Partisi 13, Bir Bol Partisi 12 ve Ata-Meken Partisi 11 milletvekili çıkarmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan'da siyasi partiler, koalisyon hükümeti için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER