Matur: Hükümette Sakarya'dan bir bakan olmalı


Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Matur, Sakarya'dan AK Parti'ye Türkiye ortalamasının üzerinde oy verildiğini belirterek, kurulacak hükümette Sakarya milletvekillerinden birinin bakan yapılması gerektiğini söyledi.

Matur, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Halkın 1 Kasım'da sandığa giderek ülkenin geleceği adına tercihini ortaya koyduğunu ifade eden Matur, seçmenin AK Parti'ye yüzde 50'ye çok yakın bir oyla bir kez daha tek başına iktidar görevi verdiğini vurguladı. Matur, "Sakarya halkı ise yüzde 68'e yaklaşan bir oyla yeniden AK Parti'ye destek vermiş, bu partiden 5, CHP ve MHP'den 1'er olmak üzere milletvekili seçmiştir. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Sakarya'nın daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti'ye Türkiye ortalamasının üstünde oy verdiğini hatırlatan Matur, 13 yıllık iktidar döneminde çok kısa süre Sakarya'nın bir bakanı olduğunu hatırlattı. Yeni kurulacak hükümette Sakarya milletvekillerinden birinin bakan yapılmasını isteyen Matur, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu dönem yeni kurulacak kabinede Sakaryalı bir bakan bulunmasının ilimiz sorunlarının çözümüne önemli katkılar vereceğini düşünmekteyiz. AK Parti'nin Sakarya milletvekilleri içinde Bakanlık yapabilecek çok değerli milletvekillerimiz olduğunu bilmekteyiz. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti olarak Sakarya'nın kabinede bir bakanla temsili konusunda Sakarya kamuoyunu harekete geçmeye davet ediyoruz. Gelin bakan talebimizi Ankara'ya yüksek sesle dile getirelim. Bir bakanımız olsun, sorunlarımız çözülsün. Hepimiz inanıyoruz ki Sakarya'ya bakan yakışır." CİHAN
<< Önceki Haber Matur: Hükümette Sakarya'dan bir bakan olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER