Kırgızistan'da Türk vatandaşı nikah masasında gözaltına alındı


İnternette tanıştığı kızla evlenmek için Kırgızistan'a giden Özbekistan asıllı Türkiye vatandaşı Mahmut Mutlu(39), nikâh masasında gözaltına alındı. Mutlu ile birlikte arkadaşı Sayfunddin Abdullah'ın da gözaltına alındığı belirtildi. Yerel basına yansıyan haberlere göre, İstanbul'dan Kırgızistan'ın Celaabad şehrine mart ayında düğün için giden Mutlu, nikah masasında beklenmedik bir sürprizle karşılaştı.

Celalabad polisi, düğün evini basarak Mahmut Mutlu ve arkadaşının Suriye'ye savaşmak için adam yolladığını iddia ederek gözaltına aldı. Konuyla ilgili Praga'dan Kırgızca yayın yapan Azattyg Radyosu'na konuşan ve ismini açıklamak istemeyen Türk damadın bir arkadaşı Mutlu'nun sadece internette tanıştığı kızla evlenmek maksadıyla Kırgızistan'a gittiğini söyledi.

Mutlu'nun Özbekistan'ın Kaşkaderya vilayeti nüfusuna kayıtlı olduğu, 2000 yılında Türkiye'ye gittiği ve 2006'da da Türkiye vatandaşı olduğu öğrenildi.

İddiaya göre Mahmut Mutlu, polise açıklamasında Suriye'de 20 gün kaldığını ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Kırgız polisinin açıklamasına göre Mutlu, Suriye'de iken kendisine 150 dolar verildiğini ifade etti. Mart ayında yaşanan olayın daha yeni basına yansıdığı kaydedildi.

Kırgızistan'da olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Suriye'de terör örgütü DAEŞ safında savaşan 500 dolayında Kırgızistan vatandaşı olduğu belirtiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan'da Türk vatandaşı nikah masasında gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER