Kırtasiye setleri, yoksul mahallelerdeki 3 bin 750 çocuğu güldürdü


Çankaya'nın özellikle gelir seviyesi düşük bölgelerinde destek amaçlı kırtasiye seti dağıtan Çankaya Belediyesi, binlerce çocuğa ulaştı. Okullar açılmadan ve veliler çocukların okul alışverişini henüz yapmadan önce 3 bin 750 adet kırtasiye seti dağıtıldı.

Çocukların eğitim malzemelerini tamamlamak ve ailelere destek olabilmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Seyranbağları, Mimar Sinan, Muhsin Ertuğrul, Boztepe ve Zafertepe Mahallelerinde dağıtım yapıldı. Defter, kalem, silgi, kalemtraş gibi malzemelerden oluşan kırtasiye setlerini alan çocuklar okul öncesi büyük mutluluk yaşadı.
Projede önceliğin gecekondu mahallelerine ve yoksul kesimlere verildiğini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; "Mütevazı bir hediye olan kırtasiye seti ile yoksul vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek bizleri mutlu ediyor." dedi.

OKULLAR AÇILINCA DÜNYA KLASİKLERİ

Geçen dönem "Tükenmez Kitaplar" serisi ile Dünya Edebiyatı'nın seçkin örneklerini karne mükafatı olarak 100 bin çocuğa armağan eden Çankaya Belediyesi, 70 okulun tadilat ve tamirat işlerini de tamamladı. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce kırtasiye setlerinin de çocuklara ulaşmasının ardından şimdi de okulların açılması bekleniyor. Okulların açılmasından sonra minik öğrencilere armağan edilecek Dünya Klasikleri hazırlandı. 150 bin kitabı ilçedeki çocuklarla buluşturmayı planlayan Çankaya Belediyesi, hizmetlerini Ankara dışı okullardan gelen taleplere de cevap vererek sürdürüyor. Bugüne kadar Antalya Akseki, Manisa Soma, İzmir Kınık, Şanlıurfa Viranşehir, Balıkesir Ayvalık, Kastamonu İhsangazi, Rize Çayeli ve Sivas Kangal'a 5 bine yakın kitap ve defter gönderen Çankaya Belediyesi, son olarak Hakkari'nin birkaç ilçesine toplam 4 bin 200 adet kitap ve kırtasiye armağan etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırtasiye setleri, yoksul mahallelerdeki 3 bin 750 çocuğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER