Kışın dondurma yenir mi?

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, kışın dondurmanın rahatlıkla yenebileceğini söyledi.

Kışın dondurma yenir mi?

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, sağlık koşullarına uygun ortamlarda üretilen dondurma, zengin vitamin ve mineral içeriği nedeniyle her mevsim rahatlıkla yenebileceği hatırlatmasında bulundu.

Dondurmanın her mevsim yenilebileceğini, kışın da her yaştan herkesin güvenle tüketebileceği bir besin olduğunu belirten Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, “'Kışın hava soğuk, dondurma yenmez', veya 'kışın dondurma yersen hasta olursun', gibi düşünceler var. Dondurma genelde süt, şeker ve saleple yapılmaktadır. Dondurmanın sağlıklı yapılması halinde 12 ay 4 mevsim tüketilmesinde bir sakınca yoktur." dedi. 

Dondurmanın içerisinde protein, mineral, kalsiyum, demir, potasyum ile A, C, D, E ve B2 vitaminleri bulunduğuna dikkati çeken Kahveci, şunları kaydetti: "İnsan sağlığına ve çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesine faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dondurma, vitamin ve kalori değeri yüksek olan besleyici bir besin kaynağıdır. İnsanları hasta değil, dinç ve zinde tutar. Dondurmanın içerisinde yer alan salebin tabii bitki olması ayrı bir özellik taşımaktadır. Ülkemiz, Akdeniz Bölgesi’nde yer alması bakımından yılın 12 ayı her türlü meyve ve sebze üretimi için elverişlidir. Kışın portakallı, narlı, limonlu, muzlu, kivili, ananaslı, böğürtlenli, elmalı, mandalinalı dondurma tüketiminin, vücudu gün boyu dinç tutacağı kesindir. Kışın dondurma yiyin ve çocuklarınıza da yedirin. Bildiğiniz ve güvendiğiniz imalatçıların günlük ürettikleri dondurmaları gönül rahatlığıyla tüketin.” 

Oda Başkanı Kahveci açıklamasında Avrupa ülkelerine göre yıllık dondurma tüketiminin neredeyse 3'te biri oranında olduğunu belirterek, "İtalya, Almanya ve Fransa’da yıllık kişi başı ortalama dondurma tüketimi 11-12 litreyi bulmuştur. Türkiye’de ise tüketim 3.5-4 litreyi geçmemektedir. Oysa ki kabul edilen bir gerçektir var ki; ülkemizde yapılan katkısız güzel dondurmalar, Avrupa ülkelerinde yapılan dondurmalardan daha sağlıklıdır.” dedi. 
<< Önceki Haber Kışın dondurma yenir mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER