CHP'li Öztrak: Katar'a Türk askeri gidecek mi?


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye'nin Katar'a asker göndermesini de içeren askeri işbirliği anlaşmasını TBMM gündemine taşıdı. Türkiye'nin Doha Büyükelçisi'nin Aralık ayında yaptığı binlerce Türk askerinin Katar'a gönderileceği yönündeki açıklamayı hatırlatan Öztrak, "Bölgede tansiyon yükselmişken, Türk askerinin bu gerilimli coğrafyanın tam ortasına gönderilmesi kararınızı tekrar gözden geçirecek misiniz?" diye sordu.

Faik Öztrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde Arap ve Kuzey Afrika coğrafyasında devam eden siyasi kaosun her geçen gün genişlediğini, Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan krizin bölge ülkeleri arasında mezhep temelli saflaşmayı başlattığını ifade etti. Bu gerilimli ortamda Türkiye'nin Ortadoğu'daki anlaşmazlıklarda taraf olduğu görüntüsü veren faaliyetlerinin arttığını kaydeden Öztrak, Türkiye'nin Katar'a asker göndermesini öngören 2014 tarihli anlaşmaya dikkat çekti.

Ortadoğu'da tansiyon her geçen gün artarken, Türk askerinin bu gergin coğrafyanın tam ortasına gönderilmesinin ciddi bir risk olacağını ifade eden Öztrak şu soruları yöneltti: "Türkiye'nin Doha Büyükelçisi'nin haberde sözünü ettiği ve askeri üssün kurulmasına gerekçe gösterilen 'ortak düşman' kimdir? Katar'da kurulacak bahse konu askeri üs ne zaman faaliyete geçecektir? Tugay büyüklüğündeki askeri birliğimizin Katar'a ne zaman gönderilmesi planlanmaktadır? Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan son krizle, bölgede tansiyon yükselmişken, binlerce Türk askerinin bu gerilimli coğrafyanın tam ortasına gönderilmesi kararınızı tekrar gözden geçirecek misiniz? Antlaşma kapsamında Katar'ın da Türkiye'de asker konuşlandırması söz konusu olacak mıdır? Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan teröre karşı İslam ittifakı ile Katar'da asker konuşlandırmamız arasında bir bağlantı bulunmakta mıdır?"
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Öztrak: Katar'a Türk askeri gidecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER