Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan Sait Bingöl oldu


Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ yaylasında 530.su düzenlenen Karakucak Güreşleri'nin başpehlivanı Sait Bingöl oldu.

Adana Büyükşehir ve Karaisalı Belediyesi'nce düzenlenen, 530. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, Karaisalı ilçesinin Kızıldağ Yaylası'nda gerçekleştirildi. Finalde Onur Balcı'yı yenen Sait Bingöl Başpehlivan oldu ve altın kemeri taktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili ve 530. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Ağalığı'na vekalet eden Mevlüt Karakaya, er meydanına çıkan pehlivanları kutladı. Karakaya, şunları söyledi: "Yenilen de bizim, yenen de bizim. Allah, er meydanlarını eksik etmesin. Güreşlerin 530'uncusunun düzenlenmesi bizim kültürde ve sporda ne kadar köklü geçmişe sahip olduğumuzun kanıtıdır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum bize acı veriyor. Biz bu güreşleri bir festival şeklinde yapacaktık fakat sadece spor müsabakaları bölümünü gerçekleştiriyoruz."

KIZILDAĞ, KIRKPINAR GİBİ UNESCO LİSTESİNE GİRECEK
Güreşlerin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 530'uncusu gerçekleşen Kızıldağ Güreşlerinin Türk milletinin köklü geçmişini ifade etmesi açısından büyük bir zenginlik olduğunu söyledi. Bu güreşlerin, bilim insanlarının yaptığı çalışma sonucu 534 yıllık geçmişi olduğu tespit edildiğini aktaran Sözlü, "Milli Mücadele döneminde ara verildiği için 4 yıllık kayıp var. İnşallah Kırkpınar gibi UNESCO'nun kültürel miraslar listesine de girecek." dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da Türkiye'de yaşanan olaylar ve şehit edilen vatan evlatları nedeniyle güreşleri buruk şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen şehitlere rahmet diledi. Türkmen, tarihi güreşlere emeğini koyan belediye başkanlarına ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da "Çok güzel bir organizasyon. Geçen yılki güreşlere gelirken yol bizi çok zorlamıştı. Bu yıl çok güzel, rahat, güvenli bir yolculuk yaparak Kızıldağ'a geldik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü'ye, Karaisalı ilçesinin hemşehrilik beratı Saadettin Aslan tarafından verildi. Ardından Karaisalı ilçesine yapılan hizmetlerin toplu açılışı gerçekleştirildi, kurdele kesildi.
531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin ağası, 200 bin liralık bedelle MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz oldu. Ağalık koçu, askeriyeye hediye edildi.

Daha sonra başlayan güreşlerde ise Sait Bingöl başpehlivan oldu. Bingöl altın madalya aldı, altın kemer taktı. İkinciliği Onur Balcı, üçüncülüğü ise Rıza Yıldırım aldı.

Güreşlere; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, güreş camiasından konuklar ve vatandaşlar katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan Sait... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER