'Kızımı vuran polisin yüzünü biliyorum'

Polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ardında...

'Kızımı vuran polisin yüzünü biliyorum'

DHKP-C operasyonunda polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Genç kızın annesi “O polisin yüzünü hatırlıyorum” derken olaya dair ihmaller zinciri ve cevapsız bir sürü soru var.

Sarıyer Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Boğaziçi Cemevi’nde düzenlenen törende genç kızın annesi Aysel Doğan, o polisin yüzünü hatırladığını söyledi ve “Bizim silahımız yoktu, olsa vururduk” dedi. “Devlete boyun eğmeyeceğiz. O polisi bulacağım” diyen anne kızının cenazesi başında olay anını şöyle anlattı:

“İçeri atlamasıyla silahın patlaması bir oldu. Havaya ateş etti sandım. Bir de baktım ayağımın önüne düştü yavrum. Aramaya başlayacaklardı. Kadın polis bekliyorlardı. Korktular panikledi kaçtılar. Bizim silahımız yoktu, olsa onu vururduk. Beni öldüreceğini bilsem vururdum. Cesaretli insan onu yapmaz. Yatağından kalkan ceylana kıymaz kimse.” 
Olay sırasında evde olan Dilek’in ağabeyi Emrah Doğan ise “7 gün boyunca bize hep yalan söylediler. Otopsi yapılmış bize, nereye gömeceksiniz diyorlar. Onlara mı soracağız! Devlet ölülerden bile korkuyor” dedi. Doğan’ın cenazesi Kahramanmaraş’a götürüldü. 

Bu sorular hâlâ cevapsız

Dilek Doğan vurulduktan sonra neden 25 dakika hiçbir müdahale yapılmadı?

Operasyona gidilirken sivil ya da polis yaralanmasına karşı neden ambulans hazır 
bekletilmedi? 

Galoş tartışması yaşanırken polislerden birisinin “Ben ayakkabımı çıkarıyorum” dediği, diğerlerinin buna itiraz 
ettiği doğru mu?

Dilek ile ilgili soruşturma vurulduktan sonra mı açıldı?

Dilek’i vuran polis neden hala tespit edildi mi? Bu polisle ilgili nasıl bir işlem yapılacak?

Dilek’in vurulmasıyla ilgili soruşturmada neden gizlilik kararı var? Avukatlarına niçin bilgi verilmiyor?

GALOŞ TARTIŞMASI

Küçük armutlu Mahallesi’ne 18 Ekim sabahı 05.00 sıralarında gelen polis, canlı bomba bulunduğu ihbarını aldıklarını belirterek Doğan ailesinin evinde arama yapmak istedi. Dilek Doğan da evin bir aile evi olduğunu belirterek polislerden galoş giymelerini ve kadın polisin olmasını da istedi. Polislerin çoğu “Biz çatışma timiyiz galoş giymeyiz” derken içlerinden biri ayakkabısını çıkarabileceğini söyledi. Bu esnada çağrılan kadın polisin gelmesi gecikince, aileyle polis arasında çıkan arbedede silah ateş aldı. 

DİLEK, NEDEN POLİS OTOSUYLA GÖTÜRÜLMEDİ?

Dilek Doğan’ın vurulmasından sonra çağrılan ambulans gecikince, çok kan kaybettiği için baba Metin Doğan polislere “Ölecek ekip arabasıyla götürelim” diyor. Kabul edilmiyor. Ailenin iddiasına göre yaklaşık 25 dakika ambulans bekleniyor. Dilek’i hastaneye arabasıyla polis kordonunu yararak eve yanaşan amcası Hasan Doğan götürüyor. Dilek daha önce hastaneye götürülseydi kurtulma şansı olabilirdi.

ACEMİ POLİS GÖNDERİYORSUNUZ!

İddiaya göre vurulma olayından sonra panik halinde hareket eden polislerden biri evden çıktıktan sonra merkezi arayarak “Operasyona çıkıyoruz bize tecrübeli adam gönderin kardeşim” diye tepki gösteriyor. Ancak olayın şahitleri Dilek Doğan’ı vuran silahı kullanan polisin yaşlı bir polis olduğunu söylüyor. Aileye emniyetin verdiği cevap ise “Kimin vurduğunu bilmiyoruz, arıyoruz” oldu.

Yanlış bir şey varsa gereği yapılır!

Dilek Doğan’ın (25) şüpheli ölümüyle ilgili “Araştırılıyor, yanlış bir şey yapıldıysa gereği yapılır” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu genç kızımızla ilgili diğer olaylarda olduğu gibi araştırmalar yapılıyor. Çok özen gösterilerek emniyet tedbirleri alınıyor ama ola ki herhangi bir yanlış uygulama varsa bunun peşi hiçbir zaman bırakılmaz, gereği yapılır” dedi.

Dilek’i de yuhalatacak mısınız?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş :  “(Dilek Doğan’ın ölümü)  “Çok büyük bir dram. Mesela Başbakan çıkıp bunu yuhalatacak mı acaba çok merak ediyorum, yoksa acısını mı paylaşacak? Sorumluları açığa mı aldıracak?” dedi.


<< Önceki Haber 'Kızımı vuran polisin yüzünü biliyorum' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER