Koalisyon güçleri, IŞİD'in merkezlerini yok etme konusunda anlaştı


Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden koalisyon güçleri, örgütün başkent ilan ettiği Rakka ve Musul'daki merkezlerini yok etme konusunda anlaştı. Koalisyon güçleri Rusya'yı da bu hedef doğrultusunda hareket etmeye çağırdı.

IŞİD'e karşı koalisyonda yer alan Fransa, Amerika, Avustralya, İngiltere, Almanya, İtalya ve Hollanda savunma bakanları dün Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldi. Toplantıda terör örgütünün geri püskürtülmesinden ve gelir kaynaklarının kurutulmasından duyulan memnuniyet vurgulandı. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Şimdi ortak çabalarımızı artırma zamanı." ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise IŞİD'e karşı koalisyonun üç hedefinin olduğunu söyledi. Carter hedefleri, "IŞİD kanserini Rakka ve Musul'daki merkezleri ortadan kaldırarak yok etmek, tüm dünyada bu tümörle mücadele etmek ve ülkelerimizde halkımızı korumak" olarak açıkladı. Rusya'nın Suriye'deki tutumunu da eleştiren Amerikalı bakan, "Rusya yanlış bir stratejik yolda." dedi. Basın toplantısında da Rusya'ya, bombardımanlarını IŞİD'e yoğunlaştırması ve Suriye ılımlı muhalefetine yönelik hava saldırılarını durdurması çağrısı yapıldı.

IŞİD'e karşı koalisyonda yer alan 26 ülkenin savunma bakanlarının gelecek haftalarda da Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Koalisyon güçleri, IŞİD'in merkezlerini yok etme konusunda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER