Koç: 'Saldırı nasıl oluyor' sorusunu sorduğun an vatan hainisin


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı değerlendirerek, "Bu saldırı nasıl oluyor? Bu soruyu sorduğun an vatan hainisin. Kaç milyon mülteci var bugün? Kaçı IŞİD'in gizli uyuyan hücresi durumunda?" dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK toplantı devam ederken parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, Türkiye'nin her tarafında kendine canlı bomba deyip ortada dolaşan insanların işlediği katliamlar olduğunu söyledi. Koç, "Dün de Sultanahmet'te hepsi turist olan birçok insan hayatını kaybetti. Çok acı bir saldırı. Bu saldırı nasıl oluyor? Bu soruyu sorduğun an vatan hainisin. Kaç milyon mülteci var bugün? Kaçı IŞİD'in gizli uyuyan hücresi durumunda. Bekir Efendi (Bozdağ) sen CHP ile uğraşacağına kamu güvenliğini sağla. İnsanların toplu yerlerde dolaşırken can güvenliği içinde olmalarını sağla. Utanmıyor musun devletin ajansını karşına alıp çanak soru sordurmaya. İz'an, arlanma yok, pişkinlik diz boyu. CHP adına soruyorum. Bu IŞİD'liler için 'birkaç öfkeli Sunni genç' değerlendirmesi yapan senin hükümetinin başkanı değil miydi? Siz bunları tedavi etmediniz mi?" ifadelerini kullandı.

"AKİF BU ŞİİRİ AKP'NİN BUGÜNKÜ YÖNETİCİLERİ İÇİN YAZMIŞ"

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un,'haya sıyrılmış, inmiş, öyle yüzsüzlük ki her yerde, ne çirkin yüzleri örtermiş meğer o incecik perde' dizelerini okuyan Koç, "Bunu rahmetli Akif AKP'nin bugünkü yöneticileri için, Bekir Efendigiller için yazmış." şeklinde konuştu.

"TÜRK BASIN TARİHİNDE UTANÇ ABİDESİ OLACAKSINIZ"

'Mahkemede suçunu inkar eden suçlu bunlar' diye devam eden Koç, şunları kaydetti: "Yardakçılar da hazır. Bir görüş ileri sürülüyor, tüm Türk basın tarihinde utanç abidesi olacaksınız. Bu dönemler yazılacak. Hepimiz yok olup gideceğiz ama o dönemde isimleriniz bu dönemin yardakçıları olarak yer alacak. Bekir Bey'e artık zavallı mı desem? Görüntüsü o şekilde çünkü. Suçluluğun verdiği bir ruh halimi desem? Vebalin altında Bekir Efendi kalmaya devam edecek."

"DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK AÇISINDAN TÜRKİYE 1990'LARIN BİLE GERİSİNDE"

1990'lı yıllarda dönemin İstanbul İl Başkanı iken yaptığı konuşmayı hatırlatan Koç, şöyle konuştu: "Hükümete, 'hırsız' diyor. Yolsuzlukla suçluyor. ANAP hükümeti. Merhum Özal'a 'cibiliyeti bozuk' diyor. Gayet rahat, düşüncesi ne ise söylüyor. Bugün Türkiye'de onun söylediklerine yakın şeyler söyleyenlerin her birine mutlaka soruşturma açılıyor. 2015 yılındayız. Demokrasi ve özgürlük açısından Türkiye 1990'ların bile gerisinde. Bugün özgürlüğün de, demokrasinin de, barışın da önünde tek engel var, köşeye sıkışan AKP ve AKP'yi mengeneye alan saraydaki kişi. Yukarısı bir şey söyleyecek, sırayla borazanlar başlayacak. Bu sistemin adı demokrasi değil."

"PARTİ OLARAK BİLDİRGENİN ARKASINDA DEĞİLİZ"

Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden deklarasyon yayınlamasını değerlendiren Koç, şunları kaydetti: "CHP olarak bildirinin içeriğinden bağımsız yapıyorum değerlendirmeleri. Bildirinin içeriği ayrı. Düşünce hürriyeti, ifade hürriyeti demokraside temel olan alanlardan bir tanesidir. Bu çerçevede bakmak lazım. Şiddet önermeyen şiddete çağrı yapmayan, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir. Bu CHP olarak bunu onaylıyor musunuz onaylamıyor musunuz sorusu değil, içeriğinden bağımsız düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde bu değerlendirmeler, yapıyorum. Peki aynı kişiler ne idüğü belirsiz gizli kapaklı barış süreci, çözüm süreci diye bir süreç çalıştırdığınız dönem sizi alkışladıkları zaman onlar çok iyi akademisyenlerdi öyle mi? Parti olarak biz bu bildirgenin arkasında değiliz. Ben partinin sözcüsüyüm. Düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde herkes düşüncesinin ifadesini yapar. Bu hürriyetten yararlanır, teröre davetiye çıkartmadan şiddeti teşvik etmeden bu çerçevede düşüncesini ifade eder. Bunu hainlikle itham edenlerin kendi düşüncelerini ortaya koyması lazım."

CİHAN
<< Önceki Haber Koç: 'Saldırı nasıl oluyor' sorusunu sorduğun an vatan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER