KOM polisi: Seninle işimiz yok, 'paralel yaptı' diyeceksin


Konya'daki 'Paralel devlet' iddialarıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, soruşturmayı yürüten KOM Şube polislerinin, ifadesini aldığı kişilere baskı yaptığı ortaya çıktı. Mahkemede ifade veren Abdullah Y. ile Adem A., KOM Şube'den çağrıldıklarını ve ifadesini alan Z.Ç. isimli polisin, "Bizim sizinle işimiz yok. Bizim işimiz FETÖ ile. Fethullahçı polisleri suçlayın. Yoksa sizi bırakmayız." diyerek baskı yaptığını ileri sürdü.

Konya'da, Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 2008 yılında yapılan operasyonlar sonrası yargılanan ve 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un 'Polisler bana kumpas kurdu' iddiaları üzerine açılan dava, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Mahkemede, Nusret Argun'un 2008 yılı ve öncesinde yaptığı yolsuzluklarla ilgili savcılığa şikayetlerde bulunan ve bu yüzden Nusret Argun'un şikayette bulunduğu Abdullah Y. ve Adem A. mahkemeye ifade verdi.

"KONYA'DAKİ İHALELERİN YÜZDE 98'İ NUSRET ARGUN'A GİDİYORDU"

Nusret Argun gibi kendisinin de temizlik şirketi sahibi olduğunu mahkeme heyetine anlatan Abdullah Y. Konya'daki ihalelerin yüzde 98'inin Argun'a verildiğini söyledi. Yüzlerce ihaleye girmesine rağmen ihalelere bile alınmadığını dile getiren Y., ilginç bir şekilde ihalelerin hep Argun'a verildiğini anlattı. Bütün devlet kurumlarının ihalelerinde Nusret Argun hakimiyeti olduğunu, kamu kurumu yöneticileri ile Argun arasındaki çıkar ilişkilerini fark etmesi üzerine savcılığa gidip yolsuzluk yapıldığına ilişkin şikayette bulunduğunu ifade etti.

Abdullah Y., şunları söyledi: "Bir yılda 115 ihaleye girdim ama sürekli akıl almaz bürokratik engellerle karşılaştım ve ihale alamadım. Kamu kurumu müdürleri ile Nusret Argun'un şirketleri arasında çıkar ilişkisini fark edince savcılığa gidip yolsuzluk yapıldığı için şikayette bulundum. Rektörden Tapu Müdürü'ne varıncaya kadar 110 müdür hakkında şikayette bulundum."

"NUSRET ARGUN'U BAŞBAKANLIK'A DEFALARCA ŞİKAYET ETTİM"

Savcının, kendisine "Okyanus Grubu hakkında şikayette bulunuyorsun. Bu işler tehlikeli işler" diyerek, ifadesini almadığını öne süren Y., bunun üzerine başsavcıya giderek ifade verdiğini ve şikayette bulunduğunu dile getirdi. Y., "Ben bu konuyu bir devlet meselesi olarak gördüğüm için şikayette bulundum. Gördüğüm yolsuzlukları Başbakanlık'a bile defalarca şikayet ettim." dedi.

"KOM POLİSİ, İFADEMİ ALIRKEN BANA BASKI YAPTI"

Şikayetlerini kimsenin yönlendirmesi olmadan yaptığını aktaran Y., "Hiçbir cemaatle, grupla ilişkim yoktur. Nusret Argun'un yolsuzluklarını şikayet ettiğim için terör örgütüne destek vermekle suçlanıyorum. Ben gördüğüm yüzlerce yolsuzluğu, vatan-millet meselesi olarak gördüğüm için şikayet ettim. Ama artık yolsuzluğu görsem de şikayet etmem. Çünkü başıma neler geleceğini gördüm." sözlerini kaydetti.

Nusret Argun'un, 'Polis bana kumpas kurdu' şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, Nusret Argun, Abdullah Y., hakkında da şikayetçi oldu. Bunun üzerine KOM Şube'den bilgisine başvurulmak üzere çağrıldığını anlatan Y., şöyle devam etti: "Nusret Argun'un yolsuzlukları hakkında şikayette bulunduğum için beni de gözaltına aldılar. KOM Şube'de ifademi alan Z.Ç. isimli polis, bana 'Bizim seninle işimiz yok. Sen o dönem KOM Şube'de görev yapan FETÖ'cü polisleri suçla, kurtul. 'Beni Y.Ö. yönlendirdi' de.' şeklinde baskı yaptı."

Bu şekilde ifade vermeyi kabul etmediğinde ise polis memuru Z.Ç.'nin kendisine 'O zaman seni bırakmıyoruz.' dediğini ve bir süre daha gözaltında tutulduğunu aktardı.

KOM POLİSİ: 'POLİSLER BENİ YÖNLENDİRDİ' DİYECEKSİN

Nusret Argun'un yolsuzlukları ile ilgili şikayette bulunan ve yine bu yüzden yargılanan Adem A. da polis baskısına maruz kaldığını söyledi. Kendisinin de şirketi bulunduğunu ve ihalelere girmesine rağmen bütün ihaleleri Nusret Argun'un aldığını anlatan Adem A.; "Konya'da ihalelerin yüzde 99'unu Nusret Argun alıyordu. Akıl almaz bir şekilde ihaleler hep Okyanus Grubu'na gidiyordu. Biz de ihale alamadığımız için darboğaza düştük ve şirketimi satmak zorunda kaldım. Dönen yolsuzlukları gördüm ve gidip Nusret Argun'u şikayet ettim." dedi.

Kendisinin MHP'li il meclis üyesi olduğunu aktaran Adem A., şu iddialarda bulundu: "Nusret Argun'un benim hakkımda şikayetçi olması nedeniyle ifadeye çağrıldım. KOM Şube'de ifademi alan Z.Ç. isimli polis memuru, ifademi alırken beni kurmak istedi. Z.Ç. bana, 'Bizim sizinle işimiz yok. Sen 'Beni cemaatçi polisler yönlendirdi, o yüzden Nusret Argun hakkında yolsuzluk şikayetinde bulundum' diyeceksin' dedi." CİHAN
<< Önceki Haber KOM polisi: Seninle işimiz yok, 'paralel yaptı' diyeceksin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER