Konak Belediyesi bayrama hazır


Kurban Bayramı'na az bir süre kala İzmir'in Konak Belediyesi, uygun bir satış yeri oluşturdu. Halkapınar'da kurulan hayvan pazarında, vatandaşların hem güven içerisinde kurbanlık alışverişi hem de sağlıklı şartlarda kesim yapabilmesi için her ayrıntı düşünüldü. Belediye ekiplerinin yaptığı temizlik ve düzenleme çalışmalarının ardından satış ve kesim alanı, modern şartlarda hizmet vermeye başladı. Kurbanlıkların daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda satışa çıkarılmasının sağlayan alanda ayrıca iki seyyar tuvalet, bir duş kabini ve bir çay ocağı kuruldu. Çeşitli illerden gelen besicilerin hayvanlarını satışa çıkardığı alan güvenlik amacıyla ışıklandırılırken giriş ve çıkışlarda yığılma olmaması için yollar genişletildi.

Kurban Bayramı süresince hizmet verecek alanda, satışın yanısıra kesim yerlerinde de çalışmalar yapan Konak Belediyesi ekipleri, vatandaşların kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmesi için her türlü tedbiri aldı. Kurbanlıkların daha hijyenik şartlarda ve yeterli donanıma sahip kişilerce kesilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi de alana iki çadır kurdu. İsteyen vatandaşlar, kurbannı sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde, vekalet yoluyla görevli kasaplara kestirebilecek. Çadırların bulunduğu yerlerde zeminin beton olmasına dikkat edilirken foseptiklerin açılması gibi altyapı ve üstyapı hizmetlerine de dikkat edildi. Kurbanlıkların dışkıları ise Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince günlük toplanarak, gübre amaçlı kullanılıyor.

UYMAYANA PARA CEZASI

Bayramda vatandaşın sağlığını da düşünen Konak Belediyesi, belirlenen satış ve kesim alanları dışında kaçak kesime göz açtırmayacak. Çevre temizliği ve hijyene uymak şartıyla dileyenler, kendisine ait bağ bahçe gibi yerlerde kurban kesebilecek. Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları gibi yerlerde ise kesime izin verilmeyecek. Zabıta ve Veterinerlik müdürlükleri ekipleri de bayram boyunca görevde olacak. Belirtilen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa atanlara, Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası kesilecek. Bu arada vatandaşlar, kurbanlık alırken kulak küpesine ve pasaportuna dikkat edilmesi yönünde uyarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Konak Belediyesi bayrama hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER