Konak Belediyesi yaşlılara beş yıldızlı hizmet sunacak


İzmir'in Konak Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde açacağı Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi, konforuyla beş yıldızlı otelleri aratmıyor. Belediye Başkanı Sema Pekdaş, iç mefruşatı tamamlanan merkezi gezdi. Halil Rıfat Paşa semtinde inşa edilen ve kısa sürede hizmete açılması beklenen merkezin Türkiye'ye örnek olacağını kaydeden Pekdaş, Konaklıların faal ve sağlıklı bir yaşlanma süreci geçireceğini söyledi. Merkezde her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü, hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacağı gibi başvuranlardan da herhangi bir talepte bulunmayacaklarını dile getirdi.

BOŞ ZAMANLAR DEĞERLENİYOR

Zemin altında iki kat olmak üzere toplam yedi kattan oluşan merkezin, hafta içi mesai saatlerinde hizmet vereceğini belirten Başkan Pekdaş, 55 yaş üstü sağlıklı ve öz bakımını yapabilen Konaklı vatandaşları ağırlayacağını dile getirdi. Pekdaş, "Giderek yaşlanan bir dünyada ve yaşlı nüfusun giderek arttığı bir kentte yaşıyoruz. Bu doğrultuda Konak Belediyesi olarak, ileri yaştaki vatandaşlarımıza destek için bu merkezi hizmete açıyoruz. Özellikle emekli olan vatandaşlarımız, artan boş zamanlarını nasıl etkili ve verimli kullanacağını bilmiyor. Bu merkezle ileri yaştaki hemşehrilerimiz, günlük aktivitelerini yerine getirirken aynı zamanda keyifli bir gün geçirme imkanı da bulacak." dedi. Merkezin inşasına bağışlarıyla destek olan İzmirli hayırsever Sıdıka Saadet Mirci'ye de teşekkür etti.

KONFOR VE HİZMET ÖN PLANDA

Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi, Konak ilçesi sınırları içinde ikamet eden 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet verecek. Beş yıldızlı otel konforunu aratmayan merkezde bir doktor, bir yaşlı bakım teknikeri, bir laborant, bir spor öğretmeni, üç hemşire, üç güvenlik görevlisi ve üç hizmetli görev yapacak. İleri yaştaki vatandaşların vücut ve zihin zindeliklerini sürdürebileceği, sosyal paylaşımda bulunabileceği bir ortam sunan merkezde ayrıca bilgisayar odası, kuaför hizmetleri, jimnastik ve sinema salonu, hobi mutfağı, oyun mutfağı, okuma salonları, televizyon odası, müzik odası ve kantin yer alıyor. El becerilerini geliştirmek ve yaşamı çeşitli sosyal faaliyetlerle daha kaliteli hale getirmek için sinema gösterimleri, kültür gezileri, bilgisayar eğitimi, şiir okuma faaliyetleri, koro çalışmaları, okuma yazma kursları ve çeşitli hobi kursları da verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Konak Belediyesi yaşlılara beş yıldızlı hizmet sunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER