Koncuk: Terör faaliyetlerine katılanları tespit etmek hukuk içerisinde olmalı


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, örgüt üyesi iddiası ile işten çıkarmayı gerekçe gösteren genelgeyi değerlendirerek, "Terör faaliyetlerine katılanları tespit etmek bir kere hukuk içerisinde olmalı. Hukukun üstünlüğü ilkesini zedelemeden yapmak ve bu işlerle alakası olmayan diğer memurlarımızı huzursuz etmeden bu faaliyetleri yapmak, titiz bir çalışma gerekmektedir." dedi.

Memurları örgüt üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkarılmayı gerekçe gösteren Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'na göre devlet memurlarının herhangi bir terör faaliyetine katılabilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Koncuk, "Terör faaliyetlerine katılanları tespit etmek bir kere hukuk içerisinde olmalı. Türkiye'de maalesef birçok alanda iftiralar, yalanlar havada uçuşuyor. Tespiti nasıl yapacağız? Suçu, günahı olmayan insanları da paralelci ilan etme diye bir moda çıktı. Paralelcilikle hiç alakası olmayan insanları bile paralelcilikle suçlayan insanlar oldu." ifadelerini kullandı.

"ÇOK DİKKATLE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNİ ZEDELEMEDEN YAPMAK GEREKMEKTEDİR"

Devlet memurunun terör örgütüne destek vererek onun lehine faaliyetlerde bulunmasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Koncuk, "Ama bunları çok dikkatle hukukun üstünlüğü ilkesini zedelemeden yapmak ve bu işlerle alakası olmayan diğer memurlarımızı huzursuz etmeden bu faaliyetleri yapmak, titiz bir çalışma gerekmektedir." diye konuştu.

"EZBERE, BİLGİ VE BELGEYE DAYANMAYAN BİR SUÇLAMA KARŞISINDA DA MEMURLARIMIZ YARGI HAKKINI KULLANACAKTIR"

Anayasanın ilgili maddelerinde idarenin her türlü işleminin yargı denetimine açık olduğunun yazdığını hatırlatan Koncuk, şöyle devam etti: "Dolayısıyla bir iftiraya uğramak mümkündür. Burada da yargı hakkını kullanmak lazımdır. Ezbere, bilgi ve belgeye dayanmayan bir suçlama karşısında da memurlarımız yargı hakkını kullanacaktır. Türkiye'de zaten kamuda büyük bir huzursuzluk var. Bu huzursuzluğu artıracak faaliyetler içine girmemek lazım. Türkiye terörle mücadele eden bir ülke. Yüzlerce şehit verdik. Bir bölgemizde adeta savaş yaşanıyor. Ülkenin bu durumunda bu devletin ekmeğini yiyen birileri gidip terör örgütüne yardım ediyorsa bunların kamuda istihdamı da mümkün değil." CİHAN
<< Önceki Haber Koncuk: Terör faaliyetlerine katılanları tespit etmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER