Kongre iptalleri turizmcileri endişelendiriyor


Turizmciyi 'kongre' sıkıntısı sardı. Nisan ayında yaklaşık 12 bin kişilik katılacağı bir tıp kongresinin iptal edilmesi sektörde endişeye neden oldu. Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) konuyla ilgili yapılan açıklamada "Sadece bu organizasyon nedeniyle sarsılan prestijimizin yanında sektörün ekonomik kaybı yaklaşık 40 milyon Euro civarında. Ülkemiz ve bölgemizde cereyan eden bazı siyasal olaylar turizm talebini olumsuz etkiliyor." denildi.

Türkiye'nin en önemli turizm pazarlarından İngiltere pazarıyla ilgili 2016 yılı için ilgili önemli bir değişim öngörülmediği de belirtilen açıklamada "Turist sayısının artışına yönelik henüz bir talep yok. Ancak seçimlerin tamamlanmış olması ve yeni hükümetin kurulacak olmasının belirsizliği ortadan kaldırarak istikrar yönünde olumlu karşılandığını belirtmemiz gerekir." ifadelerine yer verildi. Ayrıca turizmde Türkiye'ye rakip ülkelerin turist sayılarının arttırdığına temas edildi. Bir an evvel tanıtım atağı başlatılması talep edildi.

Açıklamada Avrupa'da Türkiye'nin rakibi İspanya, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerin turist sayısını istikrarlı olarak artırdığına işaret edildi. Özellikle Türkiye'nin kongre turizminde sıkıntılar yaşamaya başladığına temas edildi ve şu görüşler dile getirildi:

"Ülkemiz ve bölgemizde cereyan eden bazı siyasal olaylar turizm talebini olumsuz etkiliyor. Nisan 2016 ayında İstanbul'da yaklaşık 12 bin kişinin katılımı ile yapılması kararı alınan, rezervasyonları yapılan önemli bir tıp kongresi bu gerekçeyle maalesef iptal edilerek Amsterdam'a alındı. Sadece bu organizasyon nedeniyle sarsılan prestijimizin yanında sektörün ekonomik kaybı yaklaşık 40 milyon Euro civarında."

2015 yılında turist talebinin özellikle Türkiye'nin en büyük pazarı Almanya'da önemli oranda fiyat indirimi ile artırıldığı kaydedilen açıklamada fiyatların bu yıl da düşüş seyrine devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

BELEK'E G20 DOPİNGİ

Mısır'da Rus turistleri taşıyan uçağın düşmesinin sektörde ve başta Rusya olmak üzere birçok turist gönderen ülkede büyük tedirginlik yarattığına dikkat çekilen TUROB açıklamasında "Bu olay neticesinde Mısır'da özellikle kış operasyonunun önemli derecede olumsuz etkileneceği ve durma noktasına geleceği öngörülüyor. Rusya'da bu dönem Mısır'a gidecek turistlere her ne kadar Türkiye'ye gitmeleri önerilse de iklim koşulları dikkate alınarak ülkemize bu dönem olacak talebin kayda değer oranda yönelmesi beklenmiyor." değerlendirmesi yapıldı.

Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin ülkemizin tanıtımına katkı sağlaması beklendiğine işaret edilen açıklamada, "Belek'in dünya golf turizmi destinasyonları arasında bilinirliğinin önemli oranda artmasına katkı sağlayacağını öngörüyoruz." ifadelerine yer verildi.
Kongre-iptalleri-turizmcileri-endiselendiriyor-1947554.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kongre iptalleri turizmcileri endişelendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER