Konya'daki 'kurgu kumpas' davasında 4 tahliye


Konya'da aralarında polis ve esnafların da bulunduğu kişilere yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davadaki ilk duruşmada ifadeleri alınan avukat Memduh Oğuz, Oğuz'un sekreteri Nehir Fatike Palaz, Naim Çıtır, eğitimci ve senarist Hasan Çelik için duruşma savcısı tahliye talebinde bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, 4 kişinin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Böylece davada tutuklu bulunan 7 kişiden 4'ü tahliyesi gerçekleşti. Duruşma ertelendiği için ifadeleri alınmayan Konya Emniyeti Eski KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün, Yücel Özaşık ve Kerim Doğan'ın tutukluluğu devam edecek. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 19 Ekim'e erteledi.

OĞUZ'UN AVUKATI ATİLLA KART: KARARI ÖNEMSİYORUM

Tahliye edilen Avukat Memduh Oğuz'un avukatı ve eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, anayasal kurumların onarımı konusunda kararı önemsediğini belirtti.

İki gündür devam eden bir yargılamada sorgusu alınan 4 sanığın tahliye edildiğini kaydeden Kart, "Savcılık 3 sanık hakkında tutukluluğun devamı, Memduh Oğuz dahil toplam 4 kişinin tahliyesi yönünde mütaala verdi. Halen kuvvetli suç şüphesinden söz ederek bu mütaalayı verdi. Şunu çok önemsiyorum; 4 sanık yönünden de mahkeme bir hakkın tahliye kararı verdi." dedi.

"ANAYASAL KURUMLARIN ONARIMI KORUNMASI KONUSUNDA BU KARARI SON DERECE ÖNEMSİYORUM"

Avukat Kart, "Ankara odaklı baskıya rağmen, kuşatmaya rağmen, Konya odaklı çıkar yapılanmalarına rağmen, yargı üzerindeki tahakküme rağmen, yaratılan korku, baskı ve sindirmeye rağmen ve bizim mahkemeye yönelik olarak tüm vekil arkadaşlarımın, avukat arkadaşlarımın mahkemeye yönelik olarak belki sert sayılabilecek uyarılarına, eleştirilerine rağmen mahkemenin gerçekten güvenilir davrandığını bütün bu süreçleri etkilemeye yönelik olan süreçlerin dışında kalarak güven içinde, doğru, tarafsız bir şekilde ve adil yargılanma hakkını sağlayacak şekilde hüküm vermiş olması ve bir taraftan da yargılanmanın önünü açtı. İstediğimiz de bu zaten, yargılamadan kimse kaçmıyor. Ama özgürlüğünü hapsederek, bloke ederek bu yargılamayı yapma. Yeniden hukuk düzeninin kurulması, anayasal kurumların onarımı korunması konusunda bu kararı son derece önemsiyorum. Bu duyguyla değerlendirmemi yapıyorum. Hemen kaygımı da ifade edeyim; bu karardan sonra mahkeme heyetine yönelik olarak Ankara kaynaklı olarak gerçekleşebilecek hukuksuzluklara karşı da şimdiden kamuoyunu uyarmak, bilgilendirmek gereğini duyuyorum." açıklamasını yaptı.
kumpas-davasinda-4-tahliye-1909105.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Konya'daki 'kurgu kumpas' davasında 4 tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER