Koray Aydın: Vahim tablo, basiretsiz politikaların sonucudur

Koray Aydın: Vahim tablo, basiretsiz politikaların sonucudur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'nin içinde bulunduğu vahim tablonun, iktidarın basiretsiz politikalarının sonucu olduğunu savundu.

MHP Ortahisar İlçe Teşkilatının düzenlediği mahalle buluşmaları toplantısında konuşan Aydın, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimin ardından terörün tırmanışa geçmesi ve Ankara'daki patlamanın adeta göz göre göre geldiğini anlatan Koray Aydın, MHP'nin terörle mücadelede samimi hiçbir uyarısını dikkate almayarak bölücü örgütün silah stoklamasına göz yuman, 'komşularla sıfır sorun' diye ortaya çıkan ama gelinen noktada sıfır başarı elde eden AK Parti'nin büyük vebal ve sorumluluk altında bulunduğunu iddia etti. Aydın, "Bugünkü vahim tablo basiretsiz politikaların sonucudur." dedi.

AK Parti iktidarının, ülkenin itibarını dış politikada sıfırladığını, stratejik derinliğin Ortadoğu'da yerin dibine battığını öne süren Koray Aydın, Ortadoğu ülkelerinde televizyonlarda görmeye alıştılan vahim terör ve bombalama manzaralarının Türkiye'nin başkentinde de görülmeye başlandığını belirtti. Aydın, bütün bunların durduk yerde olmadığını, AK Parti iktidarının hatalı ve basiretsiz politikalar sonucu gerçekleştiğini savundu. Bombalı eylemlerin olağan şüphelisi IŞİD gibi daha bir dizi kanlı örgütün ortaya çıkıp palazlanmasında, küresel güçlerin desteğinin yanı sıra, Suriye yangınına benzin dökenlerin ve bugünkü Ortadoğu iklimini inşa edenlerin de payı bulunduğunu anlatan Aydın, Rusya'nın bu kanlı örgütü Türkiye sınırına doğru sürükleyeceğini, bu durumun Türkiye için daha büyük bir felaket olduğunu iddia etti.

Ülkede büyük katliamlar olurken, her gün şehit haberleri gelirken terörle mücadele etme yerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderler zirvesi yapma önerisini de eleştiren Aydın, "Ne liderler zirvesi yapacaksın. Terör konusunda MHP her aşamasında sana destek veriyor, açık çek veriyor. Hatta bu desteğimiz için de CHP'li arkadaşlar bizi 'koltuk değneği oldunuz' diye tenkit ediyorlar. Terörle mücadelede yolunda iktidarda kim olursa olsun, biz o desteği veririz." şeklinde konuştu.

Tribünlere oynama adına yapılan göstermelik görüşme arayışlarının bir anlamı olmadığını öne süren MHP'li Aydın, milletin devlet yönetimini elinde bulunduranlardan icraat beklediğini, bunun ötelenecek, savsaklanacak ve ertelenecek bir yanının olmadığını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Koray Aydın: Vahim tablo, basiretsiz politikaların sonucudur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER