Korkunç cinayetin katil zanlısından şok açıklama!

Evinde boğularak öldürülen müzisyen Değer Deniz’in katil zanlısından şok savunma...

Korkunç cinayetin katil zanlısından şok açıklama!

Beyoğlu’nda evinde boğularak öldürülen müzisyen Değer Deniz’in katil zanlısı olay anında uyuşturucunun etkisinde olduğu savunmasında bulundu. Amacının öldürmek değil, korkutmak olduğunu ileri süren 18 yaşındaki sanık, 39 yaşındaki Deniz ile ilişkisi olduğunu da ileri sürdü. 

İstanbul 1. Çocuk Ağır Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması görüldü. Suç tarihinde 18 yaşından küçük olan sanık C.M.'nin getirildiği duruşmada Değer Deniz'in babaAvni Deniz ve kardeşleri Orhan ve Amaç Deniz de hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapmayan sanık C.M. mahkemeye 5 sayfalık yazılı savunma verdi. Bu ifadesinde Değer Deniz'i öldürmek gibi bir amacı olmadığını sadece korkutmak istediğini ileri sürdü. 

Değer Deniz ile para karşılığında köpek gezdirirken tanıştığını belirten sanık, Deniz'in kendisini eve de davet ettiğini kaydetti. Kıskançlık ve erkeklik gururunu incitici laflarından dolayı sinirlendiğini ileri süren sanık, " Olayları bilinçsizce yaptım." dedi. 

Olay günü eve camdan girdiğini kaydeden C.M., masanın üzerinde tek taş görünce Deniz ile aralarında tartışma çıktığını ve Deniz’in kendisine söylediği laflara sinirlendiğini iddia etti. Eşinin bunu duymasını istemediği için emniyette başka ifade verdiğini belirten sanık, "10 aylık çocuğum var. Beni ona bağışlayın." ifadelerini kullandı. 

Değer’in babası Avni Değer, kızının 39 yaşında üniversite mezunu ve kültürlü bir kız olduğunu söyledi. Sanık ile kesinlikle herhangi ilişkisi olamayacağını vurgulayan baba Deniz, "Kızıma işkence yapıldığını ve hunharca bir işkence sonucunda öldürüldüğünü düşünüyorum." dedi. 

Değer Deniz'e telefonla ulaşamayınca çilingir yardımı ile eve giren ve ablasının cansız bedeni ile karşılaştığı belirtilen kardeşi Orhan Deniz, "Kız kardeşimin bu şekilde ölümüne sebebiyet veren ve bu olayları yapan kişi hakkında şikayetçiyim. Hayatımda açtığı travma nedeniyle 6 aydır uyku uyuyamıyorum. Hayatım boyunca yaşamayacağım bir travmayı yaşatması sebebiyle şikayetçiyim." dedi. 

Mahkeme, sanık C.M.'nin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda rapor verilmesini istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Müzisyen Değer Deniz, 5 Mayıs 2015 tarihinde Beyoğlu'ndaki evinde boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Olayın ardında başlatılan soruşturmada cinayeti o zaman 17 yaşındaki C.M.'nin işlediği belirtilmişti. 

CİHAN 
<< Önceki Haber Korkunç cinayetin katil zanlısından şok açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER