'KOSGEB destekleri etkin ve işletmeleri büyüten ölçekte olmalı'


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin artık çok küçük işletmeler dönemini geride bıraktığını ve bu sebeple desteklerin de etkin ve işletmeleri büyüten ölçekte olması gerektiğini söyledi. KOSGEB, "KOBİ'lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi" ve "KOBİ'lerde Markalaşmaya Geçiş" proje çağrıları bilgilendirme toplantısı İZTO'da yapıldı. Toplantıda, KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri ve İzmir Güney Müdürü Recep Özçevik, projeler hakkında bilgi verdi.

Açılışta konuşan İZTO Başkanı Demirtaş, "Odamızda birçok kez KOSGEB teşviklerine ilişkin toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimiz bunlara her zaman yoğun ilgi gösterdi. KOBİ'ler toplam girişim sayısının yüzde 99,8'ini, istihdamın yüzde 75,8'ini, cironun yüzde 63,3'ünü, maaş ve ücretlerin yüzde 54,5'ini oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl ihracatın yüzde 56,5'i KOBİ'ler tarafından gerçekleştirildi. Bu nedenle KOBİ'lerin rekabet güçlerinin arttırılması ve moral verilmesi son derece önemli, çünkü bizim KOBİ'den anladığımız sadece küçük işletmeler değil, küçük ve daha çok orta boy işletmeler. Türkiye artık çok küçük işletmeler dönemini geride bıraktı. O nedenle destekler küçük küçük olmamalı, etkin ve işletmeleri büyüten ölçekte olmalı." diye konuştu.

'FİNANSMANA ERİŞİMİN KOLAYLAŞMASI ÇOK ÖNEMLİ'

Finansmana erişimin kolaylaştırılması, girişimcilerin doğru yönlendirilmesi ve finansman kaynakları hakkında bilgi sahibi olmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Ekrem Demirtaş, şunları kaydetti: "2014 yılında tescil edilen marka sayısı 87 bin 545'e ulaştı. Çok değil, 10 yılda üç kattan fazla artış söz konusu. Bu açıdan KOSGEB'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı, 'KOBİ'lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi' ve 'KOBİ'lerde Markalaşmaya Geçiş' destek programını çok önemli buluyorum. Her ikisi de KOBİ'lere büyük katkı sağlayacak destekler. Üyelerimizin, başta KOSGEB olmak üzere yararlanabilecekleri tüm teşviklere ulaşımını kolaylaştırmak için 2015 yılı başında Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Şefliğimiz'i kurduk. Üyelerimiz, her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabiliyorlar. Geçtiğimiz günlerde de yine girişimcilik çalışmalarımız kapsamında KOSGEB Danışma Masamız'ı kurduk. KOSGEB Danışma Masamız sayesinde üyelerimiz artık KOSGEB teşvik ve desteklerine daha yakın olacaklar." CİHAN
<< Önceki Haber 'KOSGEB destekleri etkin ve işletmeleri büyüten ölçekte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER