"KOSGEB hizmetleri karşılıksız ve ücretsizdir"


KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Mehmet Şükrü Mısır, vatandaşları istismarcılar konusunda uyardı. Vatandaşların cep telefonlarına gelen 'Biz aracı olursak sizlere KOSGEB'den kredi desteği çıkar' mesajlarına itibar etmemelerini isteyen Mısır, "KOSGEB hizmetleri karşılıksız ve ücretsizdir." dedi.

Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi İl Müdürü Mehmet Şükrü Mısır, KOSGEB'in destek ve hizmetlerinin karşılıksız ve ücretsiz olduğunu ifade etti. Bazı kişilerin vatandaşları istismar ettikleri yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden İl Müdürü Şükrü Mısır, şunları ifade etti: "Ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da birkaç yansımasını gördüğümüz bir takım istismar etmek isteyen kişi ve kuruluşlar olabiliyor. Tabir-i caizse, bu işin arzuhalciliğini, çantacı danışmanlığını yapan kişiler olabiliyor. İşini ahlaken kurumsal anlamda yapan danışmanlara hiçbir lafımız yok. Onlara bu ülkenin olduğu kadar KOBİ'lerin, işletmelerin, esnaf ve sanatkarların ihtiyacı var. Lafımız onlara değil. Bizi kurum olarak ve vatandaşlarımız maddi olarak istismar etmek isteyen kişi ve kuruluşlar, ne yazık ki ortaya çıkıyorlar. Vatandaşlarımızın cep telefonlarına sürekli mesajlar göndererek, 'Biz aracı olursak sizlere KOSGEB'den kredi desteği çıkar' şeklinde vatandaşlarımız maddi olarak istismar ediyorlar. Onun için KOSGEB desteklerin uygulanması noktasında bu hizmetlerini gerçekleştirirken, girişimcilerimizin eğitimden başlayarak sonuna kadar hiçbir şekilde üyelik ücreti, ödenti, aidat, bağış gibi adı ne olursa olsun, bir maddi ödeme talebinde bulunmuyor."

Vatandaşların istismarcılara karşı uyanık olmalarını isteyen KOSGEB Adıyaman İl Müdürü, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Kendilerini istismar etmek isteyen kişi ve kuruluşlara imkan vermesinler. Kimseye bir kuruş ödemeye gerek yok. KOSGEB'in kapıları kendilerine sonuna kadar açık. İnternet sitemizde detaylı bilgilere ulaşabilirler. Müdürlüğümüze bizzat gelerek ya da bizi telefonla arayarak bilgi alabilirler. KOSGEB'in destek ve hizmetleri, aracısız verilmektedir. Bu konuda karşılaştıkları bir problemde bizlere, valiliğimize veya Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunabilirler." CİHAN
<< Önceki Haber "KOSGEB hizmetleri karşılıksız ve ücretsizdir" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER