Kosova Cumhurbaşkanı, muhalif liderleri ikna edemedi

Kosova Cumhurbaşkanı, muhalif liderleri ikna edemedi

Kosova'da meclis çalışmalarını engellemek amacıyla salona iki kez biber gazı atan, muhalefeti cumhurbaşkanı da ikna edemedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, muhalefetin daha mutedil davranmasını rica etmek üzere Vetvendosye Partisi Başkanı Visar Ymeri, Kosova'nın Geleceği Birliği Partisi Başkanı Ramuş Haradinay ve NİSMA Partisi Başkanı Fatmir Limay ile bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren, görüşmenin ardından açıklama yapan Visar Ymeri Kosova'da Sırpların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Sırp Belediyeler Birliği kurulma anlaşması ve Karadağı ile imzalanan toprak anlaşmasının feshedilmesini istediklerini söyledi. Ymeri, "Kosova'nın toprak bütünlüğüne zarar veren bu anlaşmalar Kosova'yı iflas ettirebilir. Anlaşmaların uygulamaya konulmaması için meclis çalışmalarını engellemeyi sürdüreceğiz." dedi.

Ramuş Haradinay ise "Halkın seçtiği vekillere karşı polisin baskısını kınıyoruz. Meclis oturumlarının devam etmesi anlamsız bir harekettir ve sadece durumu daha da kötüleştirmeye yarar. Anlaşmalarını feshedilinceye kadar meclis çalışmalarını engelleyeceğiz. Bunu cumhurbaşkanına da söyleyeceğiz." şeklinde konuştu.muhalif-liderleri-ikna-edemedi-1909713.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kosova Cumhurbaşkanı, muhalif liderleri ikna edemedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER