Kötü alışkanlık değil madalya kazandılar


Kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla üç gönüllü antrenörün ata sporu güreşe yönlendirdiği çocuklar, 230 kişinin katıldığı müsabakalarda 26 şampiyon çıkarttı. İzmir Tarım İl Müdürlüğü bünyesindeki Tarım Spor, iki gün süren yarışma sonrasında 15 kulüp arasında hem serbest hem de grekoromende İzmir birinciliğini kazandı.

Buca Afetevleri Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren müsabakalar Minik Erkekler Serbest Güreş ve Minik Erkekler Grekoromen Teşvik Müsabakaları olarak iki ayrı dalda gerçekleştirildi. 15 kulüpten 11-12 ve 13 yaşlarındaki 230 güreşçinin ata sporumuza yakışır mücadelesi hem velileri hem de seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. İzmir Tarımspor Kulüp Başkanı Selami Turan ile Onursal Başkanı Ahmet Güldal'ın desteklediği, Dünya Şampiyonu Muhammet Sedat Dumlu ile Milli Güreşçi Kadir Alkanat ve Fatih Ateş'in antrenörlüğünü yaptığı, Bayraklı Şehit Cesur İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin, ilk kez çıktıkları müsabakalarda şampiyonluk elde etmesi, ata sporunun geleceği açışından da umut oldu.

Minik Erkekler Serbest Güreş Teşvik Müsabakaları'nda, 26 kiloda Miraç Saraç, 29 kiloda Fatih Sedef, 35'de Umut Bedel ile Mehmet Karakurt, 38'de Eren Başar, 42 kiloda Emir Demir, 47 kiloda Yasin Çalı ile Akif Taşdemir, 53 kiloda Ahmet Yakışan, 66'da Hasan Yuran, 75 kiloda Ömer Polat ve 90 kiloda Hamza Çan derece elde etti. Minik Erkekler Grekoromen Teşvik Müsabakaları sonucunda ise 26 kiloda Miraç Saraç, 29 kiloda Fatih Sedef, 32 kiloda Yunus Küçükget, 35 kiloda Umut Bedel, Muhammet Oğun ve Mehmet Karakurt, 42 kiloda Abdülkadir Karga ve Emir Demir, 47 kiloda Akif Taşdemir, Veli Yılmaz ve Yasin Çalı, 66 kiloda Hasan Yuran, 75 kiloda Ömer Polat ve 90 kiloda Hamza Çan, madalya kazandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kötü alışkanlık değil madalya kazandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER