Köy Yumurtası Üreticileri Derneği kuruldu

Köy Yumurtası Üreticileri Derneği kuruldu

Eskişehir'de köy yumurtası üreticileri bir çatı altında toplandı. Doğal yumurta üreticilerinin sorunlarına çözüm aramak ve tüketiciye daha kaliteli, doğal ürün sunmak isteyen bir grup Eskişehirli köy yumurtası üreticisi, Organik Yumurta ve Köy Yumurtası Üreticileri Derneği (YUMDER)'i kurdu.

Tüketici için güvenilir, doğal ve sağlıklı yumurta üretmeyi amaçlayan dernek ilk toplantısını gerçekleştirdi. Merkezi Eskişehir olmak üzere Ankara ve Kayseri'de de üyeleri olan Organik Yumurta ve Köy Yumurtası Üreticileri Derneği Başkanı Fatih Aktaş, derneklerinin amacını anlattı. Hem tüketicinin hem de üreticinin haklarını korumak için bir araya geldiklerini söyledi. Aktaş, "Dernek üyelerimizin üretmiş olduğu ürünler derneğimizin iç tüzüğüne göre uygun olup olmadığı denetlenerek tüketiciye güvenilir olarak sunulacaktır." dedi.

KÖY YUMURTASI SAĞLIK VE ÜRETİM STANDARDI

Tavuklar için üniversitelerin ziraat fakülteleri ve hayvan besleme konusunda uzman kurumlarca doğallığı tescillenen yemleri kullanacaklarını belirten Aktaş, "Buda ürünlerimizin doğal olduğunun teminatı olacaktır." dedi. Dernek üyelerinin bu doğal yemlerden başka bir yem kullanamayacağına dikkat çeken Aktaş, bunun için dernek olarak üyelerinin çiftliklerini sürekli denetleyeceklerini kaydetti. Dernek çatısı altında yumurta paketleme tesisi de kuracaklarını söyleyen Aktaş, dernek üyesi üreticilerin yumurtalarını burada daha düşük bir maliyetle paketleyeceklerini dile getirdi.

İlk etapta kendi bünyesinde kurulacak doğal ürün marketlerinde ürünlerini satışa sunacak olan dernek üyelerinin en önemli özelliği ise hayvanlarını salma tavukçuluk (dışarıda gezinen) yöntemi ile doğal yemin yanı sıra yeşillikle de besleyerek yetiştirmeleri. Böylelikle doğal üretimle beraber hayvan refahı ve hayvan haklarının da gözetilmesi hedefleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Köy Yumurtası Üreticileri Derneği kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER