Koza İpek Holding'e kayyum kararına akıl almaz gerekçe

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer’in verdiği kayyum kararında atıf yapılan bilirkişi raporunda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Raporda, şirketlerde hatanın olmaması kusurmuş gibi gösterildi.

Koza İpek Holding'e kayyum kararına akıl almaz gerekçe

Bütün denetimlerden yüz akıyla geçen Türkiye'nin en büyük altın madenciliği şirketi Koza İpek Holding hakkında hukuksuz bir karar verildi.Bugün Tv muhabiri canlı yayında gözyaşlarını tutamadı
       
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. Kayyum kararını gerekçesi şok etti.

Bilirkişi raporuna göre, Koza İpek Holding'de yapılan incelemelerde 'hiçbir hatanın olmaması' mümkün değilmiş!


"Halbuki Türkiye gibi hassas ekonomik şartlara sahip ülkelerde böylesine yüklü miktarda parasal değerlerin çevrildiği kurumsal yapılarda hiçbir hatanın olmaması, iktisadi, teknik ve ticari gerçeklere uygun değildir. Dünyanın hiçbir yerinde mükemmel bir kurum, muhasebe sistemi ve finansal yapı mevcut değildir. Ancak şüpheli kurum, şahıs ve ilgili kişi ve kurumların elde edilen resmi belgelerde mükemmel görüntü çizmiş..."




<< Önceki Haber Koza İpek Holding'e kayyum kararına akıl almaz gerekçe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER