Kozan'daki tarihi konak ÇKA'nın örnek projesi oluyor

Kozan'daki tarihi konak ÇKA'nın örnek projesi oluyor

Kozan Belediyesi'nin restorasyonunu kısa süre önce tamamladığı Yapıcı Konağı, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) tanıtım kitapçığında örnek proje olarak yer alacak.

ÇKA adına tanıtım kitapçığını hazırlayan teknik bir ekip, proje kapsamında Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile geniş kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdi. Kalkınma ajansının desteği ile tamamlanan Yapıcı Konağı ve Yiğenoğlu Sokak Sağlıklaştırma Projesi hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, Kozan'ın geçmişten günümüze genel durumu, ekonomik ve ticari yapısı hakkında da değerlendirmeler yaptı.

Kozan'daki tarihi dokuyu canlandırarak turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Öztürk, kitabı hazrılayacak heyet ile Yiğenoğlu Sokak'ta ve Yapıcı Konağı'nda incelemelerde bulundu. Yiğenoğlu Sokak'ta bulunan ve kısa süre sonra butik otel olarak hizmet vermeye başlayacak olan Yapıcı Konağı'nda devam eden röportajda, Başkan Musa Öztürk, ÇKA'nın desteği ile ilçede başarılı işlere imza attıklarını, tarihi sokak ve konağın da bu sayede turizme kazandırıldığını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kozan'daki tarihi konak ÇKA'nın örnek projesi oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER